Ismét zavarosban horgásztak? (2019.05.03., 12:05)

Büntetőeljárás a zalalövői Borostyán Horgász Egyesületnél

 

A zalalövői Borostyán-tó. A nevét viselő horgász egyesületnél ismét vizsgálódik a rendőrség.

 

2013. októberében kezdődő riportsorozatunkban foglalkoztunk a zalalövői Borostyán Horgász Egyesülettel kapcsolatos akkori rendőrségi vizsgálattal, amelyet csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el. Az ügy az érintettek jogerős elmarasztalásával zárult.
Azóta vezetőváltás is történt, ám úgy tűnik, hogy egyesek továbbra is a zavarosban horgásznak Zalalövőn. Értesüléseink szerint a Zalaegerszegi Városi Rendőrkapitányság ismét vizsgálatot folytat – ezúttal sikkasztás miatt – az egyesületnél.
Érdeklődésünkre a zalalövői Borostyán Horgász Egyesület felügyelő bizottságának elnöke elmondta, hogy a közgyűlésen beszámolt a vizsgálatról a tagságnak. Lapunknak nem kívánt nyilatkozni, azt tanácsolta, hogy forduljunk a rendőrséghez.
Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője a következő tájékoztatást adta megkeresésünkre:
„Tájékoztatom, hogy a megkeresésének tárgyával kapcsolatban a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon büntetőeljárás van folyamatban, ezért további információt a nyomozás érdekeire való tekintettel nem áll módunkban közölni.”
Az ügy részleteire később visszatérünk.

E.E.

 

A halak sem értik, hogy mi történik megint…