In memoriam Lukácsffy Dénes (2020.11.12., 9:55)

 

 

Türelemmel viselt, súlyos betegség következtében november 10-én a Zala Megyei Szent Rafael kórházban 79. életévében elhunyt Lukácsffy Dénes újságíró, szerkesztő, a Zala-Lap Kiadói Kft. ügyvezetője, társtulajdonosa, a ZalaEgerszeG városi hetilap és a Zalai Napló felelős kiadója.
Az 1942-ben Munkácson született, műszaki egyetemet végzett szakember Zalaegerszegre kerülve dolgozott az Alugép vállalatnál, majd a ZÁÉV-nál. Újságíró pályáját 1986-ban a Zalai Hírlap gazdasági rovatánál kezdte, majd 1991-ben csatlakozott a városi lapot kiadó társasághoz. Több évtizeden keresztül vett részt a város közéletében, a ZalaEgerszeG hetilap szerkesztőségi munkájában, majd a megyében elsők között létrejött online újság, a ZalaMédia fejlesztésében, szerkesztésében, a lap internetes archívumának kialakításában. 
Kiemelkedő sportszeretetére jellemző, hogy létrehozta és tulajdonosa lett a ZalaSport internetes portálnak, mely híreivel, sportközvetítéseivel országos ismertségre tett szert.
Lukácsffy Dénes temetéséről később intézkednek. (Forrás: ZalaMédia)

 

***

 

Kiváló asztaliteniszező és sportvezető is volt. Az 1979-ben készült felvételen a ZTE-Sabaria mérkőzés után jobbról a negyedik (a fotó rákattintva nagyítható).

 

Egy ideig együtt dolgoztunk a Zalai Hírlapnál. Én előbb, Ő később váltott munkahelyet, ha ilyent lehet mondani újságíróknál.
Izgalmas része volt életünknek, hiszen a rendszerváltás éveire esett döntésünk, hogy egy új, általunk létrehozott szerkesztőségben legyünk krónikásai a sorsfordító időszaknak. Ő a ZalaEgerszeG hetilapnál, a ZalaMédiánál, én a Zalatájnál.
Akár konkurenciával is jellemezhetnénk az azóta eltelt három évtizedet, a mi esetünkben azonban nem így volt. S biztos, hogy ennek az volt az oka, hogy érdeklődésünk találkozott egy olyan ponton, ami mindkettőnk szenvedélye volt. Ez pedig a sport.
A sport pedig sok mindenre megtanít bennünket. Például a kitartó munkára, egymás tiszteletére, a korrekt együttműködésre. Ez jellemezte kapcsolatunkat.
Nemrég fejeződött be egy nagyszabású közös munkánk, a ZTE 100 éves jubileumára megjelenő könyv, amiben szerzőtárs volt. A kéziratot annak ellenére időben, kiváló, precíz minőségben megkaptam Tőle, hogy már beteg volt.
Köszönöm a munkádat Dénes!
Sajnos a kötet bemutatóját már nem élhetted meg.
Nyugodj békében!

Ekler Elemér