„Illegalitásban” az elnök (2018.07.12., 13:25)

Friss Szabolcsot a Facebookon keresik

 

Sokszor hívtuk Friss Szabolcsot, levelet is írtunk neki, de nem tudtuk elérni.

 

Meglehetősen durva hangvételű felhívás jelent meg az egyik közösségi oldalon Friss Szabolccsal, a Göcsej SK elnökével kapcsolatban. Nem idézem teljes egészében, mindenki vállalja a maga felelősségét, ha olyannal vádolja meg a sportvezetőt, hogy „embereket károsított, pénzt csalt ki, vagy adócsalásból származóan anyagi hátrányba taszított”. Ez a vádló felelőssége.
Az viszont már tény: több alkalommal is kerestük Friss Szabolcsot, hogy a Göcsej SK körül kialakult helyzetről kérdezzük. Többek között arról, hogy miért követeli vissza az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága a korábban folyósított több tízmillió összeget a klubtól.
Korábban több cikkben is foglalkoztunk az egyesületnél kialakult helyzettel, megszólaltattuk Friss Szabolcs elnököt, aki minden esetben arról tájékoztatott bennünket, hogy alapvetően minden rendben van a klubnál.
Olyannyira rendben, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága végrehajtási megkeresést nyújtott be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál a Göcsej Sport Klubnál keletkezett TAO visszafizetési kötelezettsége miatt. Az eljárás folyamatban van.
Friss Szabolcs pedig – a hírek szerint – Budapesten van. Mellesleg pedig a Göcsej SK elnöksége mellett a megye talán legpatinánsabb klubjának csak papíron létező szervezetének az elnökhelyettese. (A hivatalos adatok szerint nemrég még az volt.) Nem hiszik el, hogy melyiké! Ám erről majd később.
Többször is kerestük a napokban Friss Szabolcsot telefonon, de nem volt elérhető. Levelet is írtunk neki, de arra sem válaszolt.
Friss Szabolcs nem igényli a nyilvánosságot. Igaza van, mert így válaszolnia sem kell kérdéseinkre.

E.E.