Idén is világsztárral indul az Örvényeshegy Piknik

(2019.04.12.,11:10)

 

Badacsonyi Tamás és Nikoletta, valamint Oszkó-Jakab Natália.

 

Május 24. és 26. között testi-lelki feltöltődésre invitálja a békés hangvételű összművészeti fesztivál a zene, a színház, az irodalom és nem mellesleg a természet szerelmeseit.
A Művészet a Vidékfejlesztésért Alapítvány, a Pálos Vendégház tulajdonosai és Zalacsány Önkormányzata által tavaly életre hívott fesztivál már első alkalommal elsöprő sikert aratott, mely talán nagyban köszönhető a zalai táj dimbes-dombos lankái közt megbúvó monumentális zöld környezetnek – „mely ad egy olyan hangulatot, melyet belépve a térbe egyből érez az ember, érzi, hogy ennek méltóra hivatott” – fogalmazott Oszkó-Jakab Natália, az alapítvány kuratóriumi elnöke.
Múlt éven Al Di Meola kápráztatta el a közönséget, idén pedig Mario Biondi a szicíliai születésű búgó hangú énekes lép fel a lenyűgöző erdőszéli színpadra a „zöld csarnok” ölelésében.
A hazai kulturális élet legjobbjai is Zalacsányba látogatnak, többek között Lovasi András, A Kutya Vacsorája, Bagossy Brothers Company, Pindroch Csaba, Varró Dániel, Boggie, Rutkai Bori Banda, az idén 50. évfordulóját ünneplő Kaláka és még sokan mások.

 

Tavaly Al Di Meola, a gitárvirtuóz (balról) Faustó Beccalossival, a tangóharmonika mesterével közösen adott parádés műsort.

 

A természet szépségével összhangban szóló koncertek, irodalmi és színházi előadások mellett kézművesvásár, gyermekprogramok tömkelege (melyek kiemelt szerepet kapnak gyermeknap alkalmából) és a helyi gasztronómia színe-java várja az idelátogatókat.
Számos fejlesztés mellett idén kialakításra került egy vadfarm, melynek köszönhetően testközelből csodálhatjuk meg a dámszarvasokat, valamint az erdei, patak parti tanösvényt bejárva közelebbről is szemügyre vehetjük a pálosok egykori birtokát.
Érdemes tehát elővételben jegyet vásárolni, hiszen korlátozott számban kaphatók. Valamint időben érkezni az esemény napján, hogy mindenki önfeledten át tudja magát adni az Örvényeshegy Piknik életérzésnek.

Aczél Zsuzsanna