Hotelszintű ellátást nyújtó munkásszállót alakítanak ki Zalaegerszegen (2018.06.21., 13:40)

 

Megkezdődött az átalakítása a munkásszállónak.

 

Háromcsillagos szállodának megfelelő szolgáltatásokat nyújtó, 180 ágyas munkásszállót alakítanak ki Zalaegerszegen mintegy 600 millió forintos beruházással - közölte a város polgármestere az építkezés helyszínén csütörtökön.
Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) elmondta: a munkásszállók kialakítására indított állami program keretében a megyei jogú városok közül elsőként a zalai megyeszékhely nyerte el a beruházás 60 százalékát jelentő támogatást. A 360 millió forintos állami forrás mellett a város 240 millió forintot fordít az átépítésre.
Az 1985-ben épült, először munkásszállóként, később kollégiumként hasznosított épület évek óta üresen állt. A májusban indult átépítés révén 180 ágyas, háromcsillagos hotelszintű szolgáltatásokat és elhelyezést biztosító munkásszállót alakítanak ki a tervek szerint december 15-ig - jelezte a polgármester.
A városban 2014 óta mintegy négyezer új munkahely jött létre, jelenleg 2,7 százalékos az állástalanok aránya, ezért is indokolt a távolabbról érkezők elhelyezésére a munkásszálló megnyitása. A városban működő cégek közül néggyel már szerződést is kötöttek, a férőhelyeket tehát már előre le is kötötték - közölte Balaicz Zoltán.
Vigh László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője hozzáfűzte: csak a 42 milliárd forintos beruházással épülő zalaegerszegi tesztpálya 300-400 állandó új munkahelyet teremt, de a kiszolgáló létesítményekben is további dolgozókra van szükség. Ma már az is jellemző, hogy hazatérnek olyanok, akik korábban külföldre költöztek, mert az emelkedő magyarországi bérek kezdenek közelíteni a kinti alapszintű fizetésekhez - jegyezte meg a képviselő. (Forrás: MTI)