Hőségben... (2018.08.14., 11:10)

 

Teszik a dolgukat a különböző fokú riasztásban is.

Fotó: MTI

 

Azt mondja egy strandröplabdás ember az M1-en szombaton 18 óra 40 perc körül, hogy senki sem kívánta az esőt, de...
Szerintem rajta kívül szinte mindenki kívánta pénteken az esőt. Különösen a gazdák. Nem hiszem, hogy miközben az eget kémlelték, aggódtak volna a strandröplabdázók miatt.
Az esőre szükség volt, s az enyhet adó némi lehűlésre is.
S ha már a meteorológiánál tartunk, azért jó lenne, ha a média végre befejezné ostoba túllihegését a 35 fokos melegnek. Szeretném figyelmükbe ajánlani a szerkesztőknek, újságíróknak, hogy évtizedekkel ezelőtt is volt kánikula nyaranta. Igaz, az akkori média még mással volt elfoglalva, nem a hőséggel.
Most viszont mást sem hallunk, látunk, mint strandon pihegő nyaralókat, légkondicionált szobákban fontoskodó kánikulaszakértőket, vizes palackokhoz nőtt városi puhányokat.
Időnként persze feltűnnek a 35 fokos melegben dolgozó névtelen hősök is, akik teszik a dolgukat a különböző fokú riasztásban is.
Apropó hőség, globális felmelegedés... Állítólag az ember tehet róla. Javaslom a tenger partján, a napernyő alatt, hideg koktéllal a kezében elmélkedő embertársaimnak, hogy gondolkodjanak el ezen. Ha már ennyire elegük van a nyári melegből.

E.E.