Horváth Ákos befejezi NB I-es pályafutását (2018.06.01.,10:20)

Családi okok miatt távozik a rutinos játékos

 

Váratlanul érintett mindenkit a játékos bejelentése.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

 

Benke Szilárd után újabb távozó van a Zalakerámia ZTE KK-nál, ugyanis Horváth Ákos nem tölti ki élő szerződését és elmegy a klubtól. A játékos döntéséről Stárics Kornél ügyvezetőnk tájékoztatott.
- Horváth Ákos 2017-ben azért igazolt hozzánk, mert ki volt éhezve a kulturált kosárlabdára, az ő kérésére kötöttünk 2 éves szerződést. Szerencsére személyében egy példamutató játékost ismerhettünk meg, aki sokat segített csapatunknak a szezon folyamán, amit a klub nevében köszönünk neki. Ákos múlt hét pénteken jelentette be, hogy családi okokra hivatkozva szeretné NB I-es pályafutását Zalaegerszegen befejezni. A hír a klubot váratlanul érte, mivel számítottunk rá a bedobó pozícióban a következő szezonban is, viszont döntését muszáj volt elfogadnunk, annak ellenére, hogy nehéz helyzetbe hozta ezzel csapatunkat. Helyére próbálunk magyar játékost igazolni. Az, hogy a helyére igazolt játékos rutinos, vagy fiatal lesz, az a jövő zenéje. Bízunk benne, hogy egy héten belül eldől ez a kérdés is.
Telefonon értük el Horváth Ákost, akit a döntéséről kérdeztünk:
- Egy nagyszerű évet töltöttem Zalaegerszegen. Minden úgy alakult, ahogy azt a szezon elején Bencze Tamással megbeszéltük. Arról volt szó, hogy 2-3-as poszton négyemberes alaprotációba fog helyezni. Ezt a légiós problémák miatt többször egyes pozícióra változtattuk, ami nagyon jól sikerült. Élményekben gazdagra sikerült a 19. szezonom mélységekkel és magasságokkal. A csapat teljesítményével kapcsolatban természetesen lehet egy kis hiányérzetünk. Ami a személyemet érinti, mindenben segítségemre voltak a csapatnál, és amit szerettem volna, minden megvalósult. Hálás vagyok mindenkinek és nagyon jól éreztem magam a ZTE -nél. Családi okok miatt hagyok fel az első osztályú kosárlabdával, és hogy a jövő mit hoz, az még nyitott kérdés. A vezetőknek, segítőknek a szurkolóknak mindent köszönök!
- Meglepett Ákos távozása, hiszen élő szerződéssel rendelkező játékos távozik tőlünk. Arra gondoltunk a következő szezon csapatépítésénél, hogy 1-2-es poszton számolunk a játékával. Eleve négy légióssal terveztünk és már folyamatban voltak, vannak tárgyalások a hiányposztokra. Az ő helyére nem is kerestünk játékost, ezért is kuszálódott össze a stratégiánk a bejelentése óta. Gőzerővel dolgozunk a pótlásán, de meghatározó magyart találni nagyon nehéz. A szóba jöhető játékosok vagy külföldre akarnak menni, vagy európai kupaszereplést vállaló klubokat szeretnének választani. Hogy kivel sikerül pótolnunk az ő 24,5 percét, azt még nem tudjuk. Ákos teljesítette, amit vártunk tőle, a padról beszállva sokszor adott lendületet a csapatnak. Összességében a mentalitásával és a hozzáállásával nem volt gond és abszolút alapember lett volna a következő szezonban - tájékoztatott Bencze Tamás vezetőedző.
Stárics Kornél ügyvezető elmondta továbbá, hogy a klub tárgyalásai sikeresen folynak a magyar játékosok ügyében, nemsokára kész tényeket tud majd bejelenteni. A játékosok leigazolásával, bejelentésével mindenképpen szeretnék megvárni a szezon végét. (Forrás: Zalakerámia-ZTE KK honlapja)