Hölgy a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Zalaszentgróton

(2019.07.01.,13:40)

 

Egyelőre két polgármesterjelölt van Zalaszentgróton.

 

Az EP-választások után ősszel még egy voksolás vár a magyar polgárokra, ekkor döntenek arról, hogy kik legyenek a polgármesterek és a képviselő-testületi tagok.
Zalaszentgróton 2014 októberében Baracskai Józsefet választották újra polgármesternek, aki a Szentgrót Most színeiben a szavazatok 56,24%-át (1599 voks) szerezte meg. A Fidesz-KDNP által támogatott Sámel József 43,66%-ot (1239) ért el.
A Demokratikus Koalícióval közismerten szoros kapcsolatot ápoló polgármester kérdésünkre elmondta, hogy újra megméretteti magát, s ugyancsak annak a civil szervezetnek a színeiben, amely 2014-ben is támogatta.
Ugyanakkor elterjedt a városban a hír, hogy a korábbi polgármester, Császár József is ringbe lép az őszi választáson. Megkeresésünkre határozottan cáfolta ezt, ugyanakkor megjegyezte, hogy többen is szeretnék Zalaszentgróton, ha indulna polgármesterjelöltként. Ez azonban kizárt, nincsenek ilyen ambíciói.
Sokáig úgy volt, hogy ifj. Veress János lesz a Fidesz-KDNP jelöltje. Ő a jelenlegi testületnek tagja, de mint mondta, Zalaszentgróton a polgármesteri feladatot főállásban kell ellátni, s családi vállalkozásuk miatt ezt nem tudná megoldani abban az esetben, ha bizalmat szavaznának neki a választópolgárok.
Értesülésünk szerint a Fidesz-KDNP jelöltje Gulyásné Belinszky Ilona, a Zalaszentgróti Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője lesz, aki megkeresésünkre megerősítette ezt a hírt.
Mint ismeretes, az önkormányzati választást 2019 októberében tartják Magyarországon.

(e)