„Hazudni márpedig nem szabad” (2018.03.14., 12:10)

Az újságírókat köszöntötték

 

Balaicz Zoltán kiemelte: március tizenötödike megítélésében egységes a nemzet.

 

Hagyomány már, hogy a Magyar Sajtó Napja alkalmából köszöntik az újságírókat. Március 13-án Zalaegerszeg Önkormányzata látta vendégül a sajtó képviselőit.
A baráti beszélgetés előtt Balaicz Zoltán polgármester rövid beszédében kiemelte: március tizenötödike olyan ünnep, aminek megítélésében egységes a magyar nemzet. A polgármester felidézte a forradalom kitörését megelőző napok eseményeit, majd számba vette a dicsőséges napok, majd az azt követő szabadságharc kiemelkedő zalai hőseit.
Vigh László országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a legfrappánsabb „sajtótörvényt” a zalai Deák Ferenc fogalmazta meg ezzel az egy mondattal: „Hazudni márpedig nem szabad.”
A polgármester és a képviselő is köszönetet mondott a zalai újságíróknak korrekt, hiteles tájékoztatásukért.
Március 14-én, szerdán délelőtt a Megyeházán a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége, valamint a Zalaegerszegi Tankerületi Központ vezetői köszöntötték a sajtó képviselőit.
Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott beszédében kiemelte: a magyarok 1848/49-ben a szabadságért, az önrendelkezésért küzdöttek. Egységes volt a nemzet, s ma is erre lenne szükség, hiszen feszültséggel teli a világ, így az európai kontinens is. Beszéde végén köszönetet mondott a zalai újságíróknak egész évi munkájukért.
Vigh László országgyűlési képviselő ugyancsak köszönetet mondott a sajtó zalai képviselőinek, akik korrekt módon számoltak be az eseményekről.

z.t.

 

Dr. Sifter Rózsa is köszönetet mondott a zalai újságíróknak.

Fotó: Zalatáj