Hat nemzet szenior válogatott viadala Egerszegen

(2019.07.23., 8:15)

 

Elől, középen Góczánné Tóth Zsuzsa.

 

Szombaton délután Zalaegerszegen, a Városi Atlétikai Centrumban sikeresen megrendezte a Zalaszám ZAC a Magyarország-Ausztria-Csehország-Horvátország-Svájc-Szlovénia szenior válogatott atlétikai viadalt. Vigh László országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke köszöntője és a nemzeti himnuszok elhangzása után kezdetét vette a hétórás maratoni verseny. Az egyéni versenyzők között Magyarország képviseletében, a Zalaszám ZAC bajnoka, Góczánné Tóth Zsuzsa második lett a 100 m-es síkfutásban (15,86 mp). A verseny két fődíját a csapatversenyben győztes Ausztria és Csehország nyerte A Zalaszám Kupát Kámán Ferenc versenyigazgató, a Baki Agrocentrum Kupát pedig Kékesi István szenior szövetségi kapitány és Dieter Messen, az Európai Szenior Szövetség elnöke adta át.
Kámán Ferenctől, a verseny igazgatójától megtudtuk, hogy a 300 versenyző közül a legidősebb egy svájci hölgy volt 87 évesen. A magyar válogatott legidősebbje Lóki Istvánné volt a maga 82 évével. A szervezők, a szponzorok és a 60 versenybíró is jelesre vizsgázott. Zalaegerszegre jó szívvel gondolnak vissza a vendégek
Férfi összetett verseny: 1. Ausztria 198 pont, 2. Csehország 179 pont, 3. Magyarország 172 pont, 4. Szlovénia, 5. Svájc, 6. Horvátország.
Női összetett verseny: 1. Csehország 193 pont, 2. Ausztria 191 pont, 3. Magyarország 179 pont, 4. Szlovénia, 5. Horvátország, 6. Svájc.
Abszolút versenyben: 1. Ausztria 389 pont. 2. Csehország 372 pont, 3. Magyarország 351 pont, 4. Szlovénia, 5. Horvátország, 6. Svájc. 
A díjakat Kámán Ferenc versenyigazgató, Kékesi István senior szövetségi kapitány és Deter Massen az Európai szövetség korábbi elnöke adta át. 
Az abszolút győztesnek Dieter Massen egy kristályserleget ajánlott fel és adott át. 

 

Hat nemzet szenior atlétái versenyeztek Zalaegerszegen.