Forgalomkorlátozás Zalaegerszegen (2020.06.26., 9:10)

Helyreállítási munkák a Hock és Ola utcában

 

A helyreállítás ütemezése (az illusztráció rákattintva nagyítható).

 

Június 29-én kezdődik a zalaegerszegi Hock János utca – Ola utcai gázvezeték rekonstrukció utolsó, helyreállítási szakasza. A marási és aszfaltozási munkák forgalomkorlátozással járnak. 
Az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. annak érdekében, hogy gázelosztó hálózatának műszaki-biztonsági színvonalát megőrizze, a meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzze, folyamatosan karbantartja és korszerűsíti vezetékhálózatát. Ennek a folyamatos, tervezett rekonstrukciós sorozatnak a részeként újult meg Zalaegerszegen a Hock János utca - Ola utca szakaszon a földgázvezeték. A munkálatok még 2019 nyarán kezdődtek, a régi acél gázvezetékeket korszerű, polietilén gázvezetékre cserélte az E.ON. 
A vezetékcserét követően az E.ON munkatársai június 29-én, hétfőn kezdik meg a felbontott burkolat helyreállítását, a felület aszfaltozását, a környezet rendezését. A munkálatok szakaszosan, várhatóan 1 hónapig tartanak, az alábbi ütemezés szerint: 
I. szakasz: Kiskondás vendéglő – Malom utca kereszteződése
II. szakasz: Malom utca kereszteződés - Ola u. temető
III. szakasz: Ola u. temető - Kabók L. utca (Ola u. – Platán sor kereszteződés)
IV. szakasz: Kabók L. utca - Interspar - Gasparich út kereszteződés
Ez idő alatt az érintett szakaszokon sávlezárásra és sebességkorlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek, ezért megértésüket és fokozott figyelmüket kérik. A munkások a kivitelezés során arra törekednek, hogy a munkák a lehető legkisebb mértékben zavarják a forgalmat.