Fontos a tiszta, rendezett belváros (2019.10.10., 8:25)

 

Dr. Káldi Dávid: - A belváros Zalaegerszeg „kirakata”.

 

A Fidesz-KDNP valamennyi egyéni választókerületben állított jelöltet Zalaegerszegen az október 13-án sorra kerülő önkormányzati választásra. Az öt évvel ezelőtti voksoláshoz képest négy új jelölt méretteti meg magát, köztük dr. Káldi Dávid, akit az 3-as választókerületben indít a pártszövetség.
Két cikluson keresztül, 2002-2010 között már volt önkormányzati képviselő, 2010 óta pedig az ügyrendi és jogi bizottság külsős tagja. Dr. Káldi Dávid ügyvéd, nős, egy 12 és egy 14 éves gyermek édesapja. Mint mondja, Balaicz Zoltán polgármester felkérésére vállalta ismét a jelöltséget. Örül annak, hogy együtt dolgozhatnak a belváros fejlődésért, szépítéséért. A klasszikus zalaegerszegi belvárosban élők érdekeit szeretné képviselni megválasztása esetén.
– Nyugdíjba vonult Dékány Endre önkormányzati képviselő, aki 21 évig dolgozott a városi képviselő-testületben, és nagyon jó, eredményes munkát végzett a 3-as választókerületben. Ezt szeretném folytatni. A belvárosban lakom, és a munkám is ide köt. Egy tiszta, rendezett, fejlődő, zöld és élhető belváros nagyon fontos minden zalaegerszegi lakos számára.
2014-2019 között számos fejlesztés történt a közterületeken és a körzethez tartozó intézményekben. A Takarék-köz teljes közmű és út rekonstrukciójával a belváros egyik legszebb közparkolójává vált. Elkészült a Petőfi utca közű és burkolat rekonstrukciója is a Kosztolányi és Kossuth utca között, valamint a Tüttössy utca járdarekonstrukciója a Dísz tértől a Petőfi utcáig. A Kossuth utcán újabb és újabb virágtartókat helyeztek ki és folyamatosan ápolják a belváros zöld felületeit és a Béke ligetet.

 

Előtérben a megújult Ady iskola.

 

Az intézmények közül elkészült az Ady iskola és a Kossuth utcai nővérszálló teljes energetikai korszerűsítése, felújításra került a Petőfi utcai bölcsőde és óvoda, megújult a Belvárosi Idősek Klubja és a Kossuth utcai tömbbelsőben lévő nyugdíjas otthon is. A Petőfi utcai Védőnői Szolgálatnak otthont adó épület szintén teljes egészében felújításra került.
Dr. Káldi Dávid számára nem ismeretlen az önkormányzati munka, a választókerületi kapcsolattartás. Tudja, hogy belvárosi körzetében, melyet képviselni szeretne a következő ciklusban, mi az, amit a lakók legjobban szeretnének.
– A következő évek feladatai között szerepel az Ady utca teljes rekonstrukciója, a Kisfaludy utca teljes közmű és burkolatrekonstrukciója, a Vörösmarty utca burkolatának helyreállítása, a Bíró Márton utca járdáinak rendbetétele, valamint a Kossuth utca burkolatának folyamatos karbantartása.
Szeretnénk, ha a következő ciklusban megtörténne a Petőfi iskola felújítása, az intézmény előtti parkolási gondok enyhítése az MMIK felőli részen egy K+R parkoló kialakításával – folytatja. – A környezetvédelem, a zöld felületek gondozása, szépítése mindig fontos volt számomra, így most is, különösen a belváros esetében, ahol a helyieken kívül turisták is megfordulnak szép számban. Nem mindegy milyen virágos városkép fogadja őket. Ehhez kapcsolódik a belváros tisztántartása, ezzel kapcsolatban kezdeményezni fogom a helyi köztisztasági rendelet szigorítását. Mint utaltam rá, a belváros Zalaegerszeg „kirakata”, és jó benyomást kell, hogy keltsen mindenkiben: tiszta, rendezett, kellemes utcákat szeretnék a következő években.
Ami a szabadidőt, a kikapcsolódást jelenti Káldi Dávid számára, az a sport. Rendszeresen jár edzésekre, ez fontos annak, aki szellemi munkát végez, így tudja magát karbantartani. Segíti a Bogáncs Állatmenhely munkáját. Szeretnek kirándulni, utazni, ez is a szabadidő hasznos eltöltését jelenti.