Ferenczi Melinda és Szűcs Valdó (2018.01.02., 8:20)

Megválasztották Egerszeg legjobb atlétáit

 

A díjátadás után a két győztes, Ferenczi Melinda (jobbról a harmadik) és Szűcs Valdó (balról az ötödik) a polgármester, az edzők és a klubvezetők társaságában.

 

1995 óta hagyomány,hogy a Szakály István Sport Alapítványhozzáértő atléta szakemberek javaslata alapján megválasztja az adott versenyévad legjobb teljesítményét elért zalaegerszegi női és férfi atlétáját.Ebben az esztendőben 21 fő szavazott a legjobbakra.
A megyeszékhelyi atlétika erejét bizonyítja,hogy már nemzetközi eredményesség kellett a dobogós helyezések eléréséhez is.
Talán ennek a színvonalnak köszönhető,hogy idén Zalaegerszeg polgármestere, Balaicz Zoltán adta át a győzteseknek a díjakat. Az elismerések mellé az alapítvány tanulmányi támogatást is felajánlott.
Zalaegerszeg 2017. évi legjobb női atlétája Ferenczi Melinda, a Zalaszám ZAC rövidtávfutója lett. Melinda 200 m-en 24,09 mp-es egyéni csúcsa a nemzetközi pontérték táblázat alapján 1027 pontot ér. A most már az USA-ban egyetemi tanulmányait folytató ifjú hölgy teljesítményéhez hozzá tartozik,hogy a felnőtt Európa Csapatbajnokságon két negyedik, az U23 EB-n 6. helyezést ért el országos csúccsal! A három diákolimpiai aranyérem mellett a felnőtt bajnokságon 200 m-en két ezüstérmet is a nyakába akasztottak. Ferenczi Melinda felfedező edzője Bacsa Istvánné, nevelő edzője Csiszár Attila,míg a jelenlegi felkészítője Kámán Ferenc.
A női mezőnyben sok szavazatot kapott a súlylökő bajnok Veiland Violetta,a gátfutó bajnok Hári Anna és a diszkoszvető Takács Dóra is. Valamennyien a Zalaszám ZAC versenyzői.
Bár a versenyévad nagy részében sérült,majd beteg volt Szűcs Valdó, de a fedettpályás szezonban nyújtott teljesítményével képviselhette Zalaegerszeget a felnőtt fedettpályás Európa-bajnokságon. Sajnos a bemelegítéskor megsérült,így vissza kellett lépnie a versenyzéstől. Nyár végén 13,98 mp-es időeredménnyel megnyerte az U23-as OB-t 110m gáton. 1070 pontos teljesítményével ő érdemelte ki az év férfi atlétája büszke címet.Valdó is valódi zalaegerszegi nevelés. Pajor László,majd Gyulai Gyula után Kámán Ferenc edző juttatta el idáig. Jelenleg Angliában egyetemre jár,s a tanulás mellett sportol.
A férfi mezőnyben a többszörös bajnok középtávfutó Ott Benjamin, s a két rövidtávfutó U23 EB 7. helyezett Köcse Richárd és Balogh Péter kapott szavazatot.