Felújítás helyett fizethet a vállalkozó (2020.09.15., 8:50)

Még nem ért véget a zalaegerszegi társasház kálváriája

 

Lassan három éve változatlan a helyzet.

 

Korábban már többször is foglalkoztunk egy zalaegerszegi társasház felújításával, ahol éppen csak elkezdődött a munka, s már félbe is szakadt. Lassan három éve ennek.
Tornyos Norbert vállalkozó egyik napról a másikra levonult a munkaterületről. Akkor ezt nyilatkozta lapunknak: „Nem tűntünk el, novemberben tudnak jönni az emberek, akkor folytatjuk a munkát.”
Lassan egy éve ennek. Az Átalszegett utca 33-as számú társasház lakói sok fórumon próbálkoztak, hogy a munka folytatására, befejezésére bírják a vállalkozót. Annál is inkább, hiszen a felújítás költségének jelentős részét már kifizették neki. Mindhiába, ezért bírósághoz fordultak.
A Zalaegerszegi Járásbíróság időközben kötelezte az alperes céget, hogy fizessen meg a felperesnek 16 millió 792 ezer forintot, ennek az összegnek késedelmi kamatát, közel 2 millió forint + ÁFA perköltséget és 1 millió forint kereseti illetéket az állam javára.
Hogy mi lesz a folytatás? Amíg nem emelkedik jogerőre a meghagyás, sok mindent nem tudnak tenni a lakók. Azután is csak akkor, ha a vállalkozó fizet (a lakóközösség pénzét fizeti vissza), mert imigyen egyetlen új vállalkozó sem áll neki a munkának.
A teljességhez tartozik, hogy a 20 lakásos társasház lakói többnyire már nyugdíjasok.

E.E.