„Felfedezték” a Kvártélyházat (2019.08.28.,10:25)

Ismeretlen „zseni” alkotása

 

Vajon mit akart ezzel üzenni a „művész”?

 

Az önkifejezéséhez primitív módon ragaszkodó előember „felfedezte” a zalaegerszegi Kvártélyház csodálatosan felújított épületét, hogy aztán elhelyezze azon a jelen- és utókor számára „alkotását”.
Az első próbálkozás még nem látszik igazán, csak közelről tűnik fel, de a Széchenyi-relief melletti önkifejezés már távolabbról is szemet szúr.
A „mester” azóta bizonyára elégedetten sétálgat a Széchenyi téren, remélve, hogy alkotása a legnagyobb művészek társaságába emeli.
Az egyre szépülő és épülő Egerszeg polgárai (akik bizonyára alulképzettek falfirkáló zseninkhez képest a művészetekben) vélhetően másképp vélekednek alkotásáról. A vérmesebbek talán két hatalmas taslival adnának nyomatékot műkritikájuknak. Az elmegyógyászok szerint azonban erőszakkal nem szabad elfojtani az alkotási vágyát az ilyen született „zseninek”.
Nekem lenne egy tippem az ilyen és hasonló esetekre az alkalmi „művészek” honorálására.
Amennyiben sikerülne beazonosítani az egyelőre ismeretlen „zsenit”, az okozott kárnak megfelelő, plusz megfelelő mértékű bírsággal kellene büntetni, amit közmunkavégzéssel válthatna meg. A védőöltözékén pedig nagy betűkkel ez állhatna: „Én voltam, aki összefirkálta a Kvártélyházat! Elnézést kérek!”

E.E.