Feledtetni az elmúlt szezont (2018.06.20.,15:10)

Sallói István a sportigazgató, Nagy Tamás a vezetőedző a ZTE FC-nél

 

Nagy Tamás (balról), Végh Gábor és Sallói István.

Fotó: Zalatáj

 

Ami ma 11 óráig csak feltételezés volt, 2 perccel később hivatalossá vált. Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa bejelentette, hogy a 2018/2019-es bajnokságot Sallói István sportigazgató és Nagy Tamás vezetőedző szakmai irányításával kezdi az NB II-es futballcsapat.
Végh Gábor a klub honlapján közzétett korábbi értékelését megismételve megjegyezte: a nemrég magunk mögött hagyott bajnokság téli szünetében rossz döntést hoztak a szakmai vezetés és a játékoskeret kiválasztásánál. (Ezt az önkritikát megfogalmazhatná az MLSZ vezetése is a tegnap menesztett Georges Leekens szövetségi kapitánnyal kapcsolatban - a szerk.) A klub vezetője hangsúlyozta, hogy a folytatást illetően több tucat zalai kötődésű szakember véleményét is kikérték a közelmúltban.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az eddigi klubigazgató, Ágoston Zoltán felajánlotta lemondását, amit Végh Gábor elfogadott.
Sallói István mozgalmas pályafutást mondhat magáénak labdarúgóként és sportvezetőként is. Feladatként azt határozta meg, hogy a ZTE a másodosztály első hat csapata között szerepeljen, ehhez viszont 6-7 megfelelő képességű labdarúgót kell igazolni. Egyelőre két játékost neveztek meg: Kiss Máté a Gyirmót FC-től érkezik, míg Gergényi Bence a Honvédtól kölcsönben kerül Zalaegerszegre.
Nagy Tamás kiemelte a ZTE-hez való kötődését. Az egykori középpályás játékosként is szerepelt Egerszegen, majd az NB I-es csapat vezetőedzője is volt. Minden vágya, hogy irányításával olyan eredményeket érjen el a ZTE, ami méltó a klub múltjához.

E.E.