Feldughatják maguknak… (2020.10.27.,15:00)

 

A holland üzleti lap felháborító módon ábrázolta a lengyel és magyar zászlót.

Fotó: Het Financieele Dagblad

 

A holland üzleti napilap, a Het Financieele Dagblad véleménycikket közölt az EU nyáron elfogadott pénzügyi csomagjáról, amely jelenleg is végrehajtásra vár. A holland cikk szerzője szerint Lengyelország és Magyarország vétóval fenyegeti a közel kétezer-milliárd eurós csomagot, mert nem akarnak jogállamisági feltételrendszert annak kifizetéseihez, ugyanis „évek óta megsértik a jogállamiság elveit".
A holland sajtóban megjelenő lesújtó hangvételű vélemény hazánkról nem újdonság, de a Het Financieele Dagblad most ennél messzebbre ment: a cikkhez mellékelt karikatúrán a magyar és a lengyel zászlón egy-egy felmutatott középső ujj szerepelt.
A történtekre válaszul Magyarország hágai nagykövete, Kocsis András a szerkesztőséghez fordult, hogy cikkben reagáljon a hazánkat ért vádakra, ám a lap ezt megtagadta a diplomatától.
A hágai nagykövetség emiatt honlapján közölte a letiltott publicisztikát. Ebben a nagykövet azt írja: „Az európai vita leegyszerűsítése nemzeti zászlókon ábrázolt középső ujjakra, mint például a De Vries asszony október 19-ei véleménycikkének illusztrációja, nemcsak szégyen, hanem a lényeg megértésének teljes hiányát is mutatja.” Hozzáteszi: „Az unió többéves költségvetéséről és a helyreállítási alapról szóló tárgyalások során nem zsarolunk senkit. Éppen ellenkezőleg. Az Európai Tanács 2020 júliusában megállapodott a költségvetés védelmét és így a jogállamiság erősítését célzó mechanizmusról. Néhány tagállam és az Európai Parlament azonban sajnos megpróbálja újranyitni az Európai Tanács júliusi megállapodását, amivel veszélybe sodorják a jogszabály-csomag jóváhagyását”
„Azok, akik sosem támogatták igazán Európa gazdasági helyreállítását, most egy olyan jogállamisági kondicionalitást követelnek, amely nem létezik az Európai Tanács következtetéseiben. Ez csak ürügy a megállapodás szétverésére.”
Kocsis András cikkében arra is rávilágít: Magyarország és európai partnereink közötti konfliktus forrása valójában nem a jogállamiság, hanem az liberális és kereszténydemokrácia közötti ideológiai konfliktus. Mint azt írja, a magyar kormány szilárdan kiáll a nemzeti szuverenitás mellett, vezérfonala a kereszténység, és a migráció helyett a családot helyezi a középpontba.
A diplomata a felháborító ügyről a Twitteren is beszámolt.

* * *

1. A Het Financieele Dagblad című lapjuk egy gyáva, hazug, becstelen és szar újság, amit gyáva, hazug, becstelen és szar alakok készítenek.
2. A maguk miniszterelnöke, Rutte pontosan ugyanolyan, mint a fenti lap.
3. Jó lenne, ha végre összeszednék magukat.
4. Zászlókat nem gyalázunk! Ez világos, szar alakok?
5. Azt a középső ujjat pedig feldughatják maguknak.

Forrás: badog.blogstar.hu