Fánky Fesztivál Zalaegerszegen (2018.02.09., 9:45)

 

 

A felvételek a 2016-os fesztiválon készültek.

 

Látványos maskarás felvonulással, jelmezversennyel, jótékonysági fánkvásárral, funky bulival és koncerttel Fánky Fesztivált rendeznek február 13-án.
A fesztivál a régi hagyomány és az újszerű kezdeményes jegyében szerveződik Zalaegerszegen - fogalmazott a programról tartott sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester. Hozzátette: a zalai megyeszékhelyen régi tradíció, hogy a Zalaegerszegi Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében a farsangot látványos felvonulással ünnepli a város apraja-nagyja. A program az elmúlt időszakban koncerttel és jótékonysági akcióval is kiegészült.  
Ruisz Cecília, a Zalaegerszegi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke elmondta: az előzetes jelentkezések alapján több százan - köztük óvodás, iskolai és felnőtt csoportok, egyéni jelmezesek - vesznek részt a karneválon. A felvonulás előtt mindenki lehetőséget kap arra, hogy a színpadon egy rövid produkcióval bemutassa a jelmezét. A maskarások ezt követően a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar felvezetésével vonulnak végig a belváros utcáin. A Fánky Fesztivál a jelmezverseny eredményhirdetésével és a Wolf zenekar koncertjével zárul a Dísz téren.
Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy a jótékonysági fánkvásárra a helyi pékségek, a városban működő civil szervezetek és nyugdíjas klubok ezres nagyságrendben sütnek majd fánkot.
A farsangi jótékonysági akció teljes bevételt a nagycsalásosok egyesülete részére ajánlják fel. Az összeg egy részét családi kirándulásokra fordítják és közösen vesznek majd részt kulturális programokon, színházi előadásokon.

Forrás: MTI