Ezért is Orbán a hibás (2021.01.26., 8:50)

– a Jobbik orvosközvetítő alelnöke szerint

 

Önálló egészségügyi minisztériumot – követeli a magyar orvosokat külföldre közvetítő jóember. Természetesen ő lenne a miniszter…

 

A kormányfő és a kabinet tevékenysége iránti bizalmatlansággal magyarázta szerdai online sajtótájékoztatóján a Jobbik alelnöke, hogy viszonylag kevesen oltatnák be magukat koronavírus ellen egy uniós felmérés szerint.
Ameddig Orbán Viktor a magyar miniszterelnök, addig maradnak a korlátozások és lezárások, mert az emberek nem bíznak benne, és ezáltal sajnos az oltásokban sem bíznak – fogalmazott Lukács László György.
Arról beszélt: Magyarországra nézve cseppet sem hízelgő, hogy a napokban publikált felmérés alapján – szemben a 70 százalékos uniós átlaggal – a magyaroknak csak 49 százaléka adatná be magának a koronavírus elleni vakcinát.
Ez, tette hozzá, Bulgária és Lengyelország mellett Európa egyik legrosszabb adata.
Az ellenzéki politikus szerint „veszélyes üzletbe vágott” a kormány, amikor egy olyan kínai vakcina beszerzéséről tárgyal, amelyről szinte semmit nem lehet tudni, és az Európai Gyógyszerügynökség sem engedélyezte.
Hozzátette: ez tovább rombolja az emberek bizalmát és oltatási hajlandóságát.
A Jobbik alelnöke alapvetőnek nevezte, hogy a koronavírus elleni oltás önkéntes és ingyenes legyen, és hogy csak olyan vakcinát használjanak, amelyet az uniós szakhatóság jóváhagyott. (Forrás: MTI)

* * *

Embernek gonosz, politikusnak ostoba a Jobbik alelnöke. Szegény Lukács László György, azt hiszi – lelki és erkölcsi toprongy társaival együtt – hogy az emberek többsége úgy gondolkodik Magyarországon, mint ők. S ugyanúgy fordítják ki és be a köpönyeget, mint ők.
Hogyan hihetne egy olyan csőcseléknek az ember, amely egyszer uniós zászlót éget, majd listázni akarja a zsidó képviselőket, aztán Gyurcsányékat a pokolba kívánja, de ha az érdeke úgy kívánja, 180 fokot forduló szélkakas lesz.
Ez az aljasság politikustól talán még nem szokatlan, de komolyabb dolgokban azért ne akarjanak szakértők lenni. Ne akarjanak példával infektológusok lenni. Ezt a területet (is) hagyják a szakemberekre.
Inkább arról beszéljen dr. Lukács László György, hogy miképpen dicsekedett 2012-ben még azzal, hogy cége 62 magyar orvost közvetített ki Írországba, majd később az Orbán-kormányt hibáztatta, hogy nincs elég orvos Magyarországon. (Dr. Lukács László György 2010-2013 között tulajdonosa volt a Doctors Abroad – doktorok külföldön – egészségügyi tanácsadó, szolgáltató cégnek. Lukács alelnök úr egyébként nem orvos, hanem jogász – a szerk.)
Az emberek többsége – ha veszély fenyegeti, mint például a koronavírus – jobban hisz a szakembereknek, mint a politikusoknak. Még Orbán Viktor sem kivétel, kár tehát a miniszterelnököt belekeverni ebbe az ügybe (is).

E.E.