Ezek „nagyszerű” emberek… (2020.06.16., 8:25)

 

Németh Athina már nem emlékszik szinte semmire…

Fotó: index.hu

 

Bár az MSZP hazugsággyára nem erősítette meg, egyes álhírek szerint a világ legrangosabb dokumentumfilm fesztiváljainak vezetői letérdelve könyörögnek Korózs Lajosnak, a szocialisták filmrendező zsenijének, hogy engedélyezze „Ember volt” című, iskolateremtő, kolosszális alkotását bemutatni.
Bizony, Korózs Lajos nem csak a parlament népjóléti bizottságának szegfűs elnöke, hanem nagy formátumú filmrendező is. Osztja a szellemi jólétet a népnek, ő elembertelenedett világunk polihisztora.
Korózs szenzációs narrátor és riporter is egyben. A téma a koronavírus-járvány és a magyar egészségügy. A célpont Kásler Miklós miniszter. A főszereplő pedig egy titokzatos asszony, bizonyos Németh Athina, aki csak abban hasonlít a kommunista kalandor Ságvári Endréhez, hogy nem 32 neve volt, hanem majdnem ennyi foglalkozása.
Ez egy nagyszerű asszony… – mondja Korózs narrátor a film elején. Aztán hosszasan taglalja hősies munkáját a betegápolás területén.
Az (pontosabban ő, de ezt nem kötelező tudnia Korózsnak, pártjában sok embernek van gondja a magyar nyelvvel) egy nagyszerű asszony valóban. Nem csak a tudata képes meghasadni, hanem fizikai valója is. Egyszer mentőtiszt, máskor orvos, de gyógytornászként is kiváló, kuruzslónak sem utolsó, s ha marad egy kis ideje, pénzért otthonápolást is vállal.
Arról nem is beszélve, hogy a Kossuth-díjas Herskó János filmrendező leányaként tünteti fel magát.  Valójában egy aljas némber, akinek úgy meghasadt a tudata, hogy még arra az iskolára sem emlékszik, ahol az állítólagos diplomáját szerezte.

 

Ezért nem kap Oscar-díjat Korózs Lajos.

Fotó: MTI

 

A film azonban – az alkotók szándéka ellenére – nem aratott sikert. Bukás lett a vége. Akadtak olyanok, akik szerint az alkotói szabadság nem szinonimája a mocskos, politikai szándékkal elkövetett hazugságnak. Le is vette a filmet házimozijának műsoráról az MSZP, ám a botrány így sem maradt el. Lett is baja, mint a 2014-es bajai hazugságvideó miatt. S ismét megkezdődött a hazudozás, a hárítás, mint 6 évvel ezelőtt
Korózs Lajos – ez a nagyszerű ember – nem értette a felháborodás okát. Semmi baj a videóval – mondja – csak az Országos Mentőszolgálat érzékeny.
Szakács László – ő is egy nagyszerű ember –, az MSZP elnökhelyettese szerint Korózs elkötelezetten, szakmailag magas színvonalon látja el feladatát, nem kell lemondania.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, Molnár Zsolt a párt parlamenti képviselője és Nyakó István – ők is nagyszerű emberek –  megjelenés előtt látták a filmet, a tudósítások szerint ők hagyták jóvá. A 168 Óra című újság szerint a felvételt Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő – ő hasonlóan a többihez egy nagyszerű ember – sajtósa készítette.
Arról is lehetett olvasni, hogy a hazugságfilm elkészítésében szerepe lehetett az MSZP egykori kommunikációs munkatársának, Török Zsoltnak – szintén egy nagyszerű ember –, aki a korábban említett bajai álvideó miatt kitört botrányba bukott bele. Jelenleg Korózs Lajos politikai munkatársa.
Időközben a Magyar Helsinki Bizottság (lásd Soros György) is beszállt a film utómunkálataiba. A szinkronizálásban fejtene ki szakértői munkát, hogy az idegen nyelvű változatot be tudják mutatni az Emberi Jogok Európai Bizottságának házimozijában.
Miközben Gyurcsány Ferenc („ez egy nagyszerű ember”), a Demokratikus Koalíció elnöke hátradől a fotelben és kiszól a konyhába a feleségének: Klárikám, én már csak egy kávét kérek! Még egy-két ilyen balfék megoldás, aztán volt MSZP, nincs MSZP!

Ekler Elemér

 

Tóth Bertalan megjelenés előtt látta a filmet.

Fotó: origo