Ez már jubileumi ajándék is (2019.05.20., 9:00)

Minden fontos mutatóban a ZTE volt a legjobb

 

Kitűnő teljesítménnyel lett bajnok a ZTE. (A fotó rákattintva nagyítható.)

Fotó: ZTE facebook oldala

 

Tavaly ilyenkor kemény sorok jelentek meg a Zalatáj hasábjain a ZTE FC szereplésével kapcsolatban. Akkor csak hajszálon múlott, hogy nem esett ki a csapat az NB III-ba. A kritika nem tetszett akkor a klubnál, ám a ZTE múltjához méltatlan teljesítményt nem lehetett dicsérni 2018 tavaszán.
Most viszont már jár az elismerés. A sok szabadidővel rendelkező statisztikus is nehezen találna olyan adatot, mutatót, ami alapján ne a ZTE lett volna a 2018/19. évi NB II-es bajnokságban a legjobb. Nézzünk csak néhányat!
A második helyezett Kaposvárt megelőzve 8 pont előnnyel lett bajnok Dobos Barna együttese. A harmadik Gyirmótot 17 ponttal előzte meg. Az egerszegiek lőtték a legtöbb gólt (77), s kapták a legkevesebbet (41).

A ZTE szerezte értelemszerűen a legtöbb pontot (82), a legtöbb győzelmet (25), s Babatiék szenvedték el a legkevesebb vereséget (6-6 holtversenyben a Kaposvárral).

 

A Vasas ellen Aljosa Vojnovics is jó játékkal rukkolt ki és gólt is szerzett.

Fotó: Vasas honlapja

 

Kétség sem fér ahhoz, hogy megérdemelten lett bajnok a ZTE, s ezért elismerés jár a hátteret biztosító klubvezetésnek, a szakmai stábnak, a játékosoknak, a városi önkormányzatnak, s természetesen a közönségnek is. Az előbbi felsorolásból ugyan kimaradt, de miután még nincs hivatalos adatom, csak nagy valószínűséggel tudom tippelni, hogy a ZTE-nek volt a legnagyobb szurkolótábora az NB II-ben. Sok NB I-es csapatét megelőzve.
A vasárnapi, Vasas elleni zárómérkőzésre is sok szurkoló elkísérte a Szusza-stadionba a ZTE-t, ahol az angyalföldiek fölényes legyőzése is azt bizonyította, hogy megérdemelt a bajnoki cím. S megérdemelte a csapat ezt a támogatást a szurkolók részéről is.
NB I-es lett a ZTE, ami azt jelenti, hogy a 2020-as, 100 éves jubileumi év első felét mindenképpen az élvonalban tölti. Még nagyobb lenne az öröm, ha a teljes évben ott szerepelne. Hiszen ez azt jelentené, hogy sikerült a megkapaszkodás az NB I-ben.

E.E.

 

Érthető az egerszegi szurkolók öröme. (A fotó rákattintva nagyítható.)

Fotó: Zalatáj