Ez egy komoly névtelen mocskolódás volt… (2019.10.09.,14:35)

Visszatértek az ötvenes évek Zalaszentgrótra?

 

Bizonyára nem ez a bíróság vonja majd felelősségre a szentgróti gyalázkodót…

(Fotó A Tanú című filmből, forrás: Pannónia Entertainment)

 

Látták a Tanú című nagyszerű magyar filmet? Abban volt a következő jelenet. A rendőr ellentmondást nem tűrő hangon megállapítja: Ez egy komoly névtelen feljelentés volt… géppel írva.
Mintha a filmben felidézett ötvenes évek tértek volna vissza Zalaszentgrótra. A Tanú című filmből vett szófordulattal élve komoly névtelen mocskolódás jelent meg a városban… géppel írva. Haladva a korral nem írógéppel, hanem számítógéppel írva.
A „szórólapon” gyalázott képviselőjelöltek, illetve polgármesterjelölt vagy a Fidesz-KDNP színeiben, vagy függetlenként indul. Egyedüli kakukktojás a jelenlegi alpolgármester, aki bár független színekben tünteti fel magát, de a szentgrótiak jól tudják, hogy melyik csapatban focizik. Vélhetően őt használja a „Zuhanyhíradó” névtelen gyalázkodója csaléteknek. Bizonyára látta a Tanú című filmet, s onnét vette az ötletet, hogy belekeverje ezt a jelöltet is. „Mert a kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg! De pont az a gyanús, hogy nem gyanúsak.”
Névtelen szentgróti gyalázkodónk akár mellékszereplő is lehetett volna Bacsó Péter filmjében, Medvényi (azért nagybetűvel, mert a Medve nagy állat) bátorság sincs benne, hogy névvel vállalja véleményét. Ilyenek lehettek a szomszédjukat feljelentők, a besúgók az ötvenes években.
„Folyt. köv.” írja a „Zuhanyhíradó” végére névtelen szerzőnk. Igaza van, hiszen úgy tudjuk, hogy folytatása lesz ennek a mocskolódó kampánynak. Könnyen lehet, hogy saját zuhany(híradój)a alatt mosakodhat majd a jóember. A csapot a hatóság nyitja majd meg…

Ekler Elemér