„Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz” (2019.05.21., 8:25)

Szánthó Miklós előadása a zalaszentgróti lakossági fórumon

 

Balról Manninger Jenő, Szánthó Miklós és Veress János.

 

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója tartott érdekfeszítő előadást Európa és Magyarország jövőjéről a zalaszentgróti Fidesz-fórumon minap a Kis-Korona Vendéglőben.
Veress János önkormányzati képviselő bevezetője után Manninger Jenő országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket és átadta a szót Szánthó Miklósnak, aki a május 26-i európai parlamenti választások kiemelt jelentőségére hívta fel a figyelmet, illetve arra, miért is fontos megállítani a bevándorlást.
„Isten, haza, család, munka” - ezen négy szó köré csoportosította a mostani kormányzás lényegét. Az ezen négy szóból eredő megfontolt és konzekvensen végig vitt döntéshozatal eredménye az a politikai és gazdasági stabilitás, melyet megszorítások nélkül ért el a kormányzat és amit hajlamosak vagyunk olyan magával értetődőnek venni, mint a levegőt. Holott ez koránt sem volt mindig így – vélekedett Szánthó Miklós.
Kifejtette továbbá gondolatait a bevándorlás által felszínre hozott európai és magyarországi törésvonalakról, valamint az európai politikai életben kibontakozó eszközvitáról.
Érintette a kevert társadalom, a multikulturalizmus, a nemzeti identitás, az állami szuverenitás és a keresztény hagyományok kérdéskörét.
- Míg a nyugat-európai társadalmaknak már azt kell megoldani, hogyan tudnak együtt élni a bevándorlókkal, addig mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy még eldönthetjük mit választunk, milyen életformát akarunk élni – hívta fel a választók figyelmét.
Végül Robert Schuman, az EU egyik alapító atyjának gondolatából merítve a következőképp zárta tartalmas előadását: „A tét az az, hogy Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz. Ezt érdemes megfontolni a május 26-i EP-választáson és a jövőben.”

Aczél Zsuzsanna

 

Szánthó Miklós az EP-választás kiemelt jelentőségére hívta fel a figyelmet.