Érték az értékkel házasodott (2020.01.17.,11:15)

16 év a kölcsönös tisztelet és megbecsülés jegyében

 

Folytatják a közös munkát. Dr. Szász Péter (balról) és Kámán Vilmos az aláírás után.

 

Már 1987-től jegyben jártak, ami 2005 tavaszán névadó házassággá vált. Bár a 16 esztendei névházasság során soha, semmiféle összezördülés, csalatkozás nem történt, a szerződő felek úgy határoztak, hogy minden évben megünneplik az évfordulót és újra meg újra írásban is megerősítik összetartozásukat.
Ezen ünnepi eseményen ott volt meghívottként lapunk is. De az aktus tanúja volt Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere és Szilasi Gábor, a sportegyesület egykori bajnoka és az önkormányzat sportbizottságának újdonsült elnöke is. A nézőtéren helyet foglaló edzői kar és a magyar válogatott zalaegerszegi atlétakör tagjai előtt Szakály István klubmenedzser összefoglalta a klub filozófiáját. Miszerint a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club a magyar atlétika fontos bázisa, Zalaegerszeg sportéletének egyik legnagyobb létszámú és legeredményesebb civil szervezete. Közfeladatot lát el a klub, mely egy 12 osztályos gimnáziumtól csupán abban különbözik, hogy itt délutánonként folyik a tanítás. De szinte minden hétvégén az ország és a világ számos pontján versenyeken kell bizonyítani a megszerzett tudást.
Kámán Vilmos klubelnök a változó világ, a megváltozott körülményekhez való alkalmazkodni tudásért állította a sportolók elé jó példával a Zalaszám Informatika Kft.-t. A névadó szponzorunk jó példa előttünk, hogy a változásokban rejlő lehetőséget megragadjuk – mondta.

 

A megye egyik legtöbb sportolót foglalkoztató egyesülete a Zalaszám-ZAC (a fotó rákattintva nagyítható).

 

Dr. Szász Péter, a Zalaszám Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a ZAC-al való további együttműködés nem kérdéses, hisz a sportegyesület ugyanolyan kiszámítható és megbízható értéket képvisel, mint a cégük a maga területén. Dr. Szász Péter megköszönte az önkormányzat támogatását és biztos benne, hogy ez a triumvirátus a jövőben is sok örömöt hoz és értéket képvisel Zalaegerszegen.
Kámán Vilmos és dr. Szász Péter a sajtó képviselői előtt aláírták a Zalaszám-ZAC szerződést a további névhasználatra.
Gecse Péter alpolgármester biztosította a klubot a további támogatásról, miután elkészül a város 2020. évi költségvetése.
Megható színfoltja volt az ünnepi eseménynek, mikor a sportegyesület jelölő bizottsága felkérte egykori bajnokát, a város frissen megválasztott képviselőjét – Szilasi Gábort –, hogy a két hét múlva esedékes tisztújító közgyűlésen vállalja el a klub alelnökké való jelölését.
Az edzői kar és a sportolók megnyugodva vették tudomásul, hogy a névadó szponzor biztosítja a közelgő fedett pályás versenyszezonban a bajnoki versenyeken való részvétel költségeit.