Erősödő esélyek… (2019.03.18.,9:30)

 

Ősszel Zalaegerszegen verte 2-1-re a Dorogot a ZTE.

Fotó: Zalatáj

 

Rendkívül kedvezően alakultak az eredmények a labdarúgó NB II. 29. fordulójában a ZTE szempontjából. Ki gondolt volna arra, hogy a Budaörs 5-1-re megveri a Gyirmótot Győrben, s annak sem volt nagy esélye, hogy a Csákvár döntetlent játszik Kaposváron. S miután a ZTE 2-1-re győzött Dorogon (úgy, mint ősszel Zalaegerszegen), négy pontra nőtt a kék-fehérek előnye az üldözőkkel szemben.
A válogatott EB-selejtezői miatt csak március 31-én folytatódik a bajnokság. Kilenc forduló van még hátra, s ha a négy pont előny nem is tűnik tetemesnek, ahhoz mindenképpen jó, hogy nyugodtabban lépjen pályára a csapat, mintha üldöző pozícióban lenne. Ez azért is fontos, mert a legközelebbi ellenfél a negyedik helyre előlépett Soroksár lesz, majd következik a nagy rivális Gyirmót idegenben. Most már rajta és a Kaposváron a győzelmi kényszer, vagyis a hátralévő fordulókban nagy szerepet kapnak a mentális tényezők.
A szurkolók, a csapat szimpatizánsai már egyre bizakodóbbak a feljutást illetően, s ez a növekvő nézőszámon is érződik. Jó ötlet volt a legutóbbi hazai találkozón az északi lelátót is megnyitni, hiszen így a tv kamerái nem az üres széksorokat mutatták. Csak emlékeztetőül: évtizedekkel ezelőtt az a rész a legendás B-közép törzshelye volt. Számtalan emlékezetes élvonalbeli találkozón buzdították innen a ZTE-t.
Vasárnap óta egyre reálisabb esély van arra, hogy ősztől ismét a Ferencvárost, az Újpestet, a Videotont, a Honvédot láthatjuk Zalaegerszegen. Bajnoki mérkőzésen…

E.E.