Emlékezetes gólok szerzője volt (2020.05.04., 8:15)

Búcsú Szimacsek Tibortól

 

Itt még csatárként veszélyezteti az ellenfél kapuját.

 

Április utolsó napján győzte le a gyilkos kór, 70 évesen távozott közülünk a ZTE egykori labdarúgója.
Emlékezetes gólok fűződnek a nevéhez. 1973 május hatodikán az ő találatával nyert az abszolút újonc ZTE az FTC ellen. Még most is előttem van az első perc akciója: középkezdés után Soós István passzolt Józsi Györgyhöz, ő előrevágta a labdát, Szimacsek Tibor lecsapott rá és a kimozduló Géczi István mellett a hálóba gurított. Tudatos, edzéseken gyakorolt támadás volt.
Előtte nem sokkal, március 18-án ugyancsak az ő találatával szerezte meg első idegenbeli sikerét az NB I-ben az egerszegi csapat az Egyetértés 1-0-ás legyőzésével.
„Szicska”, ahogy játékostársai nevezték, Pápán született, Dunaújvárosban lett élvonalbeli labdarúgó. 1972-ben igazolt Zalaegerszegre, ahol csatárként kapott szerepet és rúgott fontos gólokat.
Aztán szerepváltás következett, Palicskó Tibor vezetőedző kipróbálta jobbhátvéd poszton, s ott is ragadt. Szélvészgyors volt, s bár nem tartozott a magas játékosok közé, ruganyosságának köszönhetően jól is fejelt.
1982-ig 157 NB I-es mérkőzésen 23 gólt szerzett Egerszegen. Aztán Keszthelyre igazolt. Mint több társa, ő is búcsúmérkőzés nélkül távozott a ZTE-től. Ez sokáig bántotta, talán az utolsó pillanatig.
Nem volt kitárulkozó alkat. Csapattársai közül Bolemányi Jánossal volt szorosabb kapcsolatban, s ez a közös szenvedélynek, a pecázásnak köszönhető.
Szimacsek Tibor április utolsó napján követte a kiváló kapust, aki nem csak a pályán volt társa, hanem a Szajki-tavi horgászatoknál is.
Mi pedig szomorúan vesszük tudomásul, hogy egyre fogyatkozik annak a felejthetetlen időszaknak az emlékezetes csapata.
Nyugodj békében „Szicska”!

E.E.