Elővették a régi receptet (2018.04.05., 9:25)

Most az önkormányzatok megszüntetésével riogatnak

 

Lendvai Ildikó: „Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz gázáremelés.” Aztán mégis lett. Sokszor…

 

Elég vastag arcbőr kell ahhoz, hogy a már számtalanszor megbukott hazugságpolitikával lépjenek elő az ellenzéki pártok a választási kampány hajrájában.
Elég csak arra emlékezni, hogy az MSZP 23 millió román állampolgár Magyarországra történő beözönlésével fenyegetett, aztán Lendvai Ildikó „kórusvezető” vezénylése mellett arról biztosítottak bennünket, hogy nem lesz gázár-emelés. Persze hogy lett, nem is egyszer egy évben.
Az oktatásügy reformját ígérték, majd sorra zárták be a kisiskolákat. Aztán arról akartak meggyőzni bennünket, hogy a migráció nem is létezik, csak a Fidesz kitalációja, felesleges tehát kerítést építeni. Hamar kiderült, hogy valódi, fenyegető veszély az ellenőrizetlen bevándorlás, erről a Röszkénél és a Keleti pályaudvarnál történtek is meggyőzhettek bennünket. Mint ahogy arról is, hogy csak a kerítésnek és a megerősített határvédelemnek köszönhetjük jelenlegi biztonságunkat.

 

A migráció sem létezik. Szerintük… Röszkénél is csak testgyakorlatokat végeztek az illegális bevándorlók.

 

S akkor eljutottunk a jelenhez! Egyes politikai pártok most azt a rémhírt terjesztik, hogy a választások után a kormány a kistelepülési önkormányzatok megszüntetésére készül. Aljas módon akarnak félelmet kelteni a falusi lakosságban, hogy az szavazatokat hozzon nekik.
Csak egy dologgal nem számolnak: a falvakban élő emberek még nem hibbantak meg, mint a fővárosi zsúrfiúkból, zsúrleányokból álló „politikusok” és leharcolt kommunista, szocialista gyökerű elvtársaik.
Nem hiszem, hogy ez a taktika bejönne. Arra viszont jó, hogy ismételten lássuk, kikkel is van dolgunk az ellenzéki oldalon. Hiteltelen, országvezetésre alkalmatlan, haszonleső érdekemberekkel. Akiknek még a kérdéseik is hamisak.
Orbán Viktor miniszterelnök a napokban levelet küldött a kistelepülések polgármestereinek, s ebben cáfolta a rémhíreket. Sőt, vázolta a 2018 utáni fejlesztési elképzeléseket.
Hogy ezek megvalósuljanak, felhatalmazásra lesz szükség. Ezt pedig április nyolcadikán kaphatja meg a jelenleg is kormányzó Fidesz-KDNP pártszövetség.

E.E.

 

Orbán Viktor levele az önkormányzatoknak (rákattintva nagyítható).