Elkészült a Dózsa-iskola felújítása (2020.06.24., 9:00)

 

Újabb iskola újult meg Zalaegerszegen.

 

Befejeződött Zalaegerszegen a Dózsa György Általános Iskola 324 millió forint értékű felújítása, melyre 2017-ben nyert pályázati forrást az önkormányzat, majd az előkészítés, a tervezés, és a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzés után 2019. szeptemberében indulhatott el a munka.
Az átadási ünnepségen beszédet mondott Balaicz Zoltán polgármester, ifj. Böjte Sándor Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője, Kajári Attila tankerületi igazgató, valamint Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, aki egyben miniszteri kitüntetést is átadott Drávecz Csabáné intézményvezetőnek. A műsorban közreműködött Szakály Vanda Izabella és H. Horváth Gyula. A kivitelezést a B&G Építőipari Kft. ügyvezetője, Benke Gábor jelentette készre. Külön köszönetet érdemel a Polgármesteri Hivatal részéről Jakab Gergő, a felújítást koordináló szakreferens.
Az iskolának 2006-2014 között Balaicz Zoltán volt az önkormányzati képviselője, kisebb felújítások már akkor is megvalósultak, de egyre jobban szükségessé vált a teljes felújítás. 2014-ben ifj. Böjte Sándor Zsolt lett az önkormányzati képviselő, Balaicz Zoltán polgármester pedig elindította azt a talán legfontosabb városi programot, melynek célja valamennyi helyi gyermekintézmény megújítása. Ennek keretében az elmúlt években bölcsődék, óvodák, általános iskolák, gimnáziumok, kollégiumok és egyetemi épületek kerültek felújításara és a program folytatódik.
Hamarosan a Liszt Ferenc Általános Iskola felújításával is végeznek a szakemberek, és még idén nyáron elindulhat a Petőfi Sándor Általános Iskola felújítása, valamint egy új, modern, lelátóval ellátott, nagyméretű tornacsarnok építése a Dózsa iskola mellett 1,2 milliárd forintos beruházással (kiváltva a jelenlegi tornaszobát).
Bár már 7 éve, 2013. január 1-je óta már nem a városi önkormányzathoz tartoznak az iskolák, hanem az államhoz, a városvezetés mégis fontosnak tartja, hogy támogassa az intézmények megújítását.
A zalaegerszegi intézményrendszer megújítására évtizedeket kellett várni, most azonban látványosan zajlik a program.