Elismerések a Magyar Ápolók Napja alkalmából

(2021.02.22., 10:05)

 

Elismerték áldozatos munkájukat.

 

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház a Magyar Ápolók Napja alkalmából évente három szakdolgozót részesít Kossuth Zsuzsanna Emléklap elismerésben. Az ország első főápolónője 1849-ben nehézségekkel teli, úttörő munkát végzett. Ha visszagondolunk az elmúlt egy évükre, akkor azt látjuk, hogy a láthatatlan ellenséggel vívott csatában a mai kor ápolói, asszisztensei az elődhöz méltó módon álltak helyt. Kossuth Zsuzsanna büszke lenne rájuk – mondta az ünnepségen Dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD. a Zala Megyei Szent Rafael kórház főigazgatója.
Valamennyi dolgozónak dupla köszönet jár a munkáért, hiszen a pandémia alatt nem csak a koronavírus betegek ellátása jelentett fizikai és lelki megterhelést. Szinte valamennyi osztályt érintettek az átszervezések, a nehezített munkakörülmények. A rugalmasságért, megértésért, türelemért elismerés jár mindenkinek – hangsúlyozta Dancs Jenő ápolási igazgató. Mint mondta, így még nehezebb volt eldönteni, hogy a beérkezett felterjesztések alapján végül kiket díjazzanak a bírálók.
Kossuth Zsuzsanna Emléklapban részesült: Meiszter Jánosné, a Fül-Orr-Gégészet szakápolója, Ferencsov Veronika, a központi műtő vezető műtős szakasszisztense és Laki Árpádné, a szemészet nyugállományba vonuló vezető ápolója (hozzá dr. Szalcer Lajos osztályvezető főorvos juttatja el az elismerést). A díjazottaknak a MESZK Zala Megyei Területi Szervezete nevében tárgyjutalmat nyújtott át Tóthné Födő Gyöngyi elnök.
A Magyar Ápolási Egyesület Díszoklevelét Gombos Juditnak, a Pszichiátriai osztály pszichiátriai és mentálhigiénés szakápolójának adta át Boros Károlyné a MAE megyei vezetője. (Forrás: Zala Megyei Szent Rafael Kórház)