Elfogták a zalaegerszegi gyújtogatót (2019.11.04.,11:00)

 

 

Egy 24 éves kutasi férfit hallgattak ki gyanúsítottként a nyomozók.
A nyomozás adatai alapján idén október közepétől kezdődően több hulladéktároló konténertűzhöz riasztották a hatóságokat Zalaegerszegen. Felmerült a gyanú, hogy a tűzesetek között összefüggés lehet, ezért nyomozás elrendelésére került sor rongálás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.
Az adatgyűjtés során a zalaegerszegi nyomozók látókörébe került egy 24 éves kutasi férfi, aki a rendelkezésre álló adatok alapján Zalaegerszegen több helyszínen hulladéktároló konténereket, zsákban tárolt szemetet gyújtott meg, és egy esetben egy gépkocsit is megpróbált felgyújtani. Egy alkalommal a lángoló hulladékról egy tehergépkocsira is átterjedt a tűz, így az teljesen kiégett. Továbbá a férfi két alkalommal Zalaegerszegen, különböző helyszíneken épületek falára graffiti feliratokat helyezett el festékszóró spray-vel.

 

 

A bűncselekménnyel gyanúsítható férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozói Sárvárról állították elő 2019. november 2-án, az általa használt ingatlanban tartott kutatás során több, a bűncselekményekkel összefüggésbe hozható tárgyat is találtak, melyeket lefoglaltak. K. Lászlót többrendbeli, részben folytatólagosan elkövetett rongálás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, de vallomást nem tett. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. (Forrás: zalapolice.hu)