Egyre több támogatója van külföldön is a magyar családpolitikának

Novák Katalin előadása Zalaapátiban

(2019.05.15.,10:00)

 

Vincze Tibor a helyi családtámogatási kezdeményezésekről is szólt.

 

Manninger Jenő az EP-választás tétjét emelte ki.

 

Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani! – címmel rendeztek választási fórumot május 14-én Zalaapátiban élénk érdeklődés mellett.
A vendéglátó település polgármestere, Vincze Tibor köszöntőjében szólt arról, hogy Zalaapátiban már korábban is kiemelt figyelmet fordítottak a családok támogatására. A kormány által meghirdetett családtámogatási programhoz csatlakozva ezt helyben tovább bővítik.
Manninger Jenő országgyűlési képviselő kiemelte a május 26-i EP-választás fontosságát, aminek eredménye alapvetően meghatározza Európa jövőjét.

 

Novák Katalin igen részletes tájékoztatást adott a kormány családtámogatási politikájáról.

 

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Fidesz alelnöke is a tömeges migráció veszélyeit taglalva kezdte előadását. Egyre több országban ismerik fel az illegális bevándorlás valószínű következményeit, ennek ellenére az Európai Unió és több nyugati ország vezetői támogatják ezt. Sőt, odáig mennek, hogy azokat az uniós országokat támadják, akik védik saját határaikat, s a népességfogyást nem a beözönlő migránsokkal, hanem a fiatalok, a családok támogatásával országon belül kívánják megoldani. Miközben világszerte egyre több országban elismerően szólnak a magyar kormány családtámogatási politikájáról, addig éppen az EU vezető bürokratáitól érkeznek kritikák, sőt figyelmeztetések, támadások.
Az államtitkár előadása további részében igen részletesen szólt (illusztrációkkal, statisztikákkal alátámasztva) a kormány családtámogatási politikájáról, majd kérdésekre, felvetésekre válaszolt.

E.E.

 

Élénk érdeklődés kísérte a fórumot (a fotó rákattintva nagyítható).

Fotók: Zalatáj