„Egyetlen pillanat alatt többet mond…” (2019.01.23., 11:05)

A fotó ereje

 

A díjazottak: Hódos Tamás, Bekő Tamás, Gombás Gabi, Bolla Gábor. A hátsó sorban: Seres Péter, Pezzetta Umberto, Katona Tibor, Szabolcs Péter és Balaicz Zoltán.

 

Kilencedik alkalommal rendezték meg az immár hagyományos sajtófotó kiállítást Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban.
A tárlat megnyitóján Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Beszédében a kiállítás képeit helyezte előtérbe, amelyeken felfedezhetjük saját magunkat, a családunkat, a barátainkat, az ismerőseinket; a helyet, ahol élünk és ahol dolgozunk. Ez teszi közösségi élménnyé számunkra a kiállítást. A fotók komolyabb átgondolása ráébreszti a szemlélőt a körülötte élőkhöz és a környezetéhez való kötődésre. Minden ember természetes jellemzője a kötődés és az összefogás és ezen a sajtófotó kiállításon az köszön vissza, hogy mi ebben az összefogásban egymásra tudunk lelni.
A kiállítást a következő gondolatokkal nyitotta meg Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész: „Egy kép egyetlen pillanat alatt sokkal többet mond el a világunkról, mintha az ember hosszasan fecsegne.”
A bemutatott képeket az érdeklődők február 20-ig látogathatják. A paravánokon Katona Tibor, Pezzetta Umberto és Seres Péter fotóriporterek munkái közül 72, a 2018-as Zalaegerszegi Sajtófotó Pályázatra beadott munkák közül pedig 34 fotó és fotósorozat tekinthető meg.
A szakmai zsűri 28 pályázó képei közül választotta ki a legjobbnak ítélt képeket. Különdijat érdemelt Hódos Tamás „Gömbbe zárt világ” című alkotása, Gombás Gabi „A lépcső” című képe és a zsűri által legkedveltebb fotó, Bekő Tamás „Hajnali álom” címmel. A sajtófotósok különdíját Bolla Gábor kapta meg a Majka-koncerten készített sorozatképeiért.

Trojkó Tímea

 

Tárlatlátogatás…