Egyértelműen az NB I a cél a ZTE FC-nél (2019.01.30., 15:35)

 

Balról Dobos Barna, Sallói István és Babati Benjamin.

 

Sajtótájékoztató keretében összegezték ma a téli változásokat, s a tavaszi terveket a ZTE FC-nél. Sallói István sportigazgató ecsetelte, hogy nagy változás volt télen a keretben, több új játékos érkezett és akadtak szép számban távozók is. A felkészülés szempontjából nagyon sokat számított, hogy a csapat Törökországban jó körülmények között gyakorolhatott.
Köszönetet mondott Végh Gábor többségi tulajdonosnak, hogy lehetővé tette a csapat erősítését és az edzőtábort. Az átigazolásokról elmondta, hogy posztokra igazoltak, és valamennyi labdarúgó, Bobáltól kezdve Kocsisig bezárólag erősítést jelent, többen NB I-es múlttal rendelkeznek. Az őszi célkitűzés az volt, hogy „lőtávolon belül” maradjon a csapat a feljutást illetően. Az igazgató szerint túlteljesítették ezt a tervet, hiszen feljutó helyről várják a tavaszi folytatást. Hangsúlyozta, hogy piaci érték szerint a ZTE rendelkezik a legjobb kerettel, egyértelmű az az elvárás, hogy élvonalba jusson a csapat. A vezetőedző kérésére több magas játékost is igazoltak. Babati Benjamin csapatkapitánnyá választását jó húzásnak tartotta. Úgy érzi, hogy mentálisan erős labdarúgó került erre a posztra.
Dobos Barna vezetőedző megemlítette, hogy rövid volt a felkészülés, amibe jól illett a törökországi edzőtábor, ahol jó körülmények között gyakorolhattak. Első körben a fizikai alapokra helyezték a hangsúly. Közben folyamatosan érkeztek a játékosok, és kapcsolódtak be a munkába. Kiemelte, hogy egy csapatot folyamatosan kell építeni, ami télen sikerült.  Minden poszton van két hasonló tudású játékos.  A bő keret azért is jó, mert sérülések bármikor jöhetnek, és tudja pótolni a hiányzókat. Nem tartja tehernek a feljutásért való küzdelmet, és nyomás nincsen a csapaton. Álláspontja szerint a ZTE kiharcolta a feljutás lehetőségét, ennek örülni kell és élni kell vele.
Babati Benjamin csapatkapitány úgy vélte, hogy a változások jót tettek a csapatnak, az új fiúk gyorsan beilleszkedtek. Mindent megtesznek a feljutásért, mivel a játékosok célja az NB I.  Ősszel lőtt ollózásos gólja hazai szinten bekerült a legjobb három közé, de nem érdekli, hogy végül nyer vele vagy sem. Számára a feljutás a legfontosabb.

(b)