Egyelőre négy fiatalt igazoltak (2018.06.27., 13:35)

Sajtótájékoztató a Zalakerámia-ZTE KK-nál

 

Balról: Bencze Tamás, Papp Péter, Stárics Kornél, Gulyás Milán és

dr. Gyimesi Endre.

 

Szerdán délelőtt sajtótájékoztató keretében mutatták be a Zalakerámia-ZTE KK új játékosait és tájékoztatták az újságírókat a csapatépítés folyamatáról is.
Stárics Kornél ügyvezető elmondta, hogy négy fiatal, ambíciózus magyar játékossal erősítették a keretet. A csapathoz még négy légiós csatlakozik, az ő személyükről később lesz döntés.
Az U18-as korosztályú Kovács Benedek a francia Monaco csapatánál próbajátékon vesz részt, így vele egyelőre nem számolhatnak. Duráczi Krisztofer Szombathelyről érkezett, jelenleg az U20-as válogatott kerettel gyakorol. Bagó Martin sem tudott részt venni a sajtótájékoztatón, de a 206 cm magas center is a ZTE játékosa.
Gulyás Milán édesapja, Gulyás Róbert 101-szeres magyar válogatott volt. A 193 cm magas, 2-es, 3-as poszton bevethető játékos Paksról tette át székhelyét Egerszegre.
– Szeretnék több játéklehetőséget kapni és azt gondolom, hogy erre Zalaegerszegen lehetőségem lesz.  A vezetők felvázolták a csapatépítési koncepciót és ez szimpatikus számomra – válaszolta a kérdésre a fiatal játékos.
Papp Péter Kaposváron már több NB I- es mérkőzésen is lehetőséghez jutott.
– A sérülésem után már nem volt meg a bizalom, ezért nem éreztem igazán jól magam Kaposváron. Örültem a ZTE megkeresésének.
Dr. Gyimesi Endre társadalmi elnök elmondta, hogy a tavalyi 3. helyezés után az idei 7. hely nem rossz az erős mezőnyben, viszont dicsekedni sem lehet nagyon vele.
– Minden játékossal 2 éves szerződést kötöttünk, bízunk benne, hogy szerethető csapatot sikerül kialakítani – fogalmazott az elnök.
– Meghatározó tudású magyar játékost nehéz igazolni – mondta Bencze Tamás vezetőedző. – Az európai kupákban nem tudunk szerepelni, pedig ez valamennyi kiemelkedő képességű kosárlabdázó igénye.

Kép és szöveg: Samu László