Egy sokszínű fesztivál (2018.09.10.,10:20)

 

Mintegy 600 csapattag serénykedett a jótékonysági főzésen.

Fotó: Seres Péter

 

Az Országos Vadpörkölt és Bor Fesztivál keretein belül ismét megszervezték Zalaegerszegen a jótékonysági vadfőzést, melyen rekordszámú, 104 főzőcsapat vett részt. A jó hangulatú rendezvényen 600 csapattag serénykedett, a látogatók, kóstolók, jótékonykodók pedig több ezren érkeztek. Az 500 forintos ebédjegyekből 1.707.500 forint gyűlt össze, a felajánlott céges adományokkal kiegészítve pedig összesen 2 millió forint áll rendelkezésre a jótékony célok támogatására, vagyis a Bogáncs Állatmenhelynek, valamint gyermekjátszóterek fejlesztésére.

 

Harmonikaszó kísérte a szüreti felvonulást.

Fotó: Zalatáj

 

A zsűrizésre külön nevezett csapatok eredménye: 1. Igaz Vadászok, 2. Zalai Vadász Barátok, 3. Alterába Fesztivál. Különdíjasok: Barót Város csapata (erdélyi testvérváros), Windoor Design Kft.
A főzés alatt a Piccolo Étteremben zajlott a Díszpolgárok Bora verseny, melynek eredménye:
A győztes vörösbor: Varga Zoltán, Merolt, 2015. A győztes fehérbor: Papp Attila, Rajnai rizling, 2017.
- Zalaegerszeg ismét bizonyította, hogy a jótékonyság, a segítség és az összefogás városa! Ezúton is nagyon köszönöm mindenkinek, aki szervezőként, résztvevőként segítséget nyújtott a jótékonysági vadfőzés sikeréhez! Köszönöm a rendezvényre ellátogató polgároknak, a főzőcsapatok tagjainak, a támogató cégek vezetőinek és dolgozóinak, az egyesületek és civil szervezetek tagjainak, munkatársaimnak, és mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult a program sikeréhez! Büszkék lehetünk városunkra, hiszen ismét megmutattuk, hogy össze tudunk fogni, és közösen tudunk dolgozni a jó célokért! - mondta Balaicz Zoltán polgármester.
A fesztivált számos rendezvény színesítette, többek között szüreti felvonulás, vadászati konferencia, vadászkutya felvonulás, a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület csatabemutatója és több koncert is.

 

A Turán zenekar is fellépett a fesztiválon.

Fotó: Zalatáj