Egy lépéssel közelebb (2019.05.07.,11:06)

A kormányablak-busz Zalaszentmihályon

 

Dr. Sifter Rózsa és Manninger Jenő adott tájékoztatást.

 

Pontosan érkezett a kormányablak-busz a zalaszentmihályi önkormányzat épülete elé május 6-án. A sajtó képviselői működés közben ismerkedhettek a mobil ügyfélszolgálattal.
A sajtótájékoztatót dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos tartották.
A menetrendről honlapokon és plakátokon tájékoztatták a lakosságot. Jöttek is szép számmal, vagy csak egyszerűen tanácsot kérni, de legtöbbször konkrét ügyeket intézni. Az ügyfeleket mindig annak a járásnak a képviselői fogadják, ahol éppen a busz tartózkodik.
A kormányablak-buszban több mint kétezer féle ügyet intézhetünk. A legtöbben személyi igazolvány, lakcímkártya vagy jogosítvány miatt érkeznek, de ügyfélkapu regisztrációra is van lehetőség.

 

A buszban két munkahelyet alakítottak ki.

 

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott elmondta, hogy a Zala megyei kormányablak-busz 2018. október 02-án 6 járásban, összesen 38 településen kezdte meg működését. December 15-től március 05-ig szüneteltették a működését, de a kezdetektől április 30-ig csaknem 700-an vették igénybe a szolgáltatást, ez az adat pontosan mutatja a mobil szolgáltatás fontosságát. A buszban két munkahelyet alakítottak ki teljes körű irodai szolgáltatásokkal.
- Az aprófalvas településeken különösen fontos, hogy a szolgáltatások közel legyenek az emberekhez - mondta Manninger Jenő országgyűlési képviselő. - Más területeken is fontosnak tartják ezt (például a banki szektorban), de büszkék vagyunk rá, hogy a kormányhivatal élen jár ebben, ezzel is növelve a falvak életképességét.
A kormányablak-busz eddigi története egyértelmű siker. A kormányhivatal célja, hogy a mobil szolgáltatás a megye valamennyi településére eljusson.

Samu László