„Egy évtizede ügyfeleink szolgálatában”

Jubilál az RF Consulting Kft.

(2021.03.19., 8:05)

 

Balról Rózsás Zoltán, Fücsök Nikoletta, Kollaricsné dr. Horváth Margit, dr. Cernák István.

 

Az évfordulók mindig megfelelő alkalmat biztosítanak a visszatekintésre. 2011-ben kezdte meg működését az RF Consulting Kft. pályázati forrásbevonás, és az ehhez kapcsolódó projektmenedzsment lebonyolítás területén Zala megyében. A kerek évforduló alkalmával beszélgettünk Fücsök Nikolettával, a cég egyik alapítójával, projektmenedzserével.
– Mi a benyomása az elmúlt évtized kapcsán a vállalkozással, munkájukkal kapcsolatban?
– Induláskor a legfőbb célunk az volt, hogy a megyében működő önkormányzatok, vállalkozások és civil szervezetek fejlesztéseit segítsük, melyek a pályázati támogatások lehívásával megfelelő időzítéssel meg is tudtak valósulni. A feltételeknek való megfelelés számos kihívás elé állított bennünket. Amíg az ötlettől elérünk egy projekt zárásáig, sok küzdelem, egyeztetés és kitartás kell. A közösen elért sikerek motiválnak bennünket, mindig örömünkre szolgál amikor a megvalósított fejlesztéseket használatba vehetik ügyfeleink. Ezúton is köszönjük a bizalmat, hisszük, hogy a közös munka a jövőben is meghozza a várt eredményt.
– Hogyan látja az előttünk álló fejlesztési ciklust?
– Hatalmas mennyiségű pénz jön az EU-tól a következő időszakban, amit a fejlesztéseken keresztül a versenyképességre és a hatékonyság növelésére szükséges fordítani. Egy olyan időszakban vagyunk, amely jelentősen meghatározza a jövőbeli sikerességünket, ha jól használjuk fel ezeket a forrásokat, azzal jelentősen erősödhetnek a hazai tulajdonú vállalkozások. Ennek reményében lelkesen várjuk az új pályázatok kiírását a következő támogatási időszakra. Nagy lehetőségeket látunk mind a Vidéki Magyarország Operatív Program, mind a Magyar Falu Program, mind pedig a vállalkozásfejlesztés pályázataiban, ahol az is támogatásra találhat, aki csak részben, vagy még nem tudta fejlesztési elképzeléseit megvalósítani. Képzett és tapasztalt tanácsadóink egy évtizede részt vesznek a pályázati finanszírozáshoz kapcsolódó munkákban a fejlesztési stratégia előkészítéstől a helyszíni ellenőrzésekig bezárólag.