Egy brancsba tartoznak (2020.10.13.,8:30)

- avagy a nyugati demokrácia diszkrét bája

 

Donáth Anna és Cseh Katalin… Ők is „képviselik” Magyarországot az EP-ben.

Fotó: képernyőfotó

 

Katarina Barley, az Európai Parlament egyik alelnöke azt mondta a német országos közszolgálati rádiónak, hogy „ki kell éheztetni pénzügyileg” az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország.
A Deutschlandfunk – hogy mentse ennek a némbernek a kijelentését – „önkritikát” gyakorolt: azt állították, hogy csak hangzatosabbá, feltűnőbbé akarták tenni Barley kijelentését, aki valójában Orbán Viktor kiéheztetését említette.
Nem tudom, hogy gondolja a magyar miniszterelnök kiéheztetését ez a szipirtyó. Munkatáborba zárják Orbánt? Ebben Németországnak van „némi” gyakorlata. Egyik napról a másikra kiforgatják a vagyonából? Ehhez is értettek egykor (lásd a zsidók elrabolt vagyona). Tragikomikus történések. Itt tart ma az Európai Unió és a közszolgálati német rádió.
Aztán itt van Donáth Anna és Vera Jourova kabaréműsora. A Momentum EP-képviselője a nagy nyilvánosság előtt szemünkbe hazudja, hogy ő nem egyeztet „magyar ügyekben” Vera Jourova cseh biztossal. Aztán a HírTV birtokába került felvétel szerint Donáth Anna egy belsős videobeszélgetésen elárulja elvtársainak, hogy háromnaponként szokott beszélni Jourovával, folyamatosan tájékoztatta őt a magyar „ügyekről.”
Ő hát Donáth Anna, aki a demokrácia felkent papnőjének hiszi magát. Pedig csak egy hazudós országáruló. Nem haza- és nem nemzetáruló. Mert még ahhoz is kevés.

 

Vera Jourova, az uniós alapszerződés értékeinek őrzője.

Fotó: AFP

 

Nézzük csak ki is ez a Vera Jourova?! A Magyar Nemzet cikke szerint „néhány évvel ezelőtt korrupció gyanújával letartóztatták a prágai repülőtéren. Az Európai Bizottság alelnöke megszenvedte az előzetes letartóztatást: elvesztette a családját és a munkáját. Jourová végül háromszázezer euróra perelte a cseh államot.
Mindezek ellenére saját rossz tapasztalatai sem tartották vissza az uniós »alapszerződés értékeinek őrzőjét attól«, hogy bírósági ítéletek nélkül hirdessen ítéletet Magyarországról a magyar emberek demokratikus választási lehetőségeiről vagy a magyar miniszterelnökről.  Az Európai Bizottság alelnöke korábban még annak volt a híve, hogy mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. Főleg akkor, amikor 2006-ban Prágában letartóztatták, mert a vád szerint a cseh kormány regionális fejlesztésért felelős helyettes államtitkáraként kétmillió cseh korona (mintegy hetvenezer euró) kenőpénzt fogadott el a Budišov kastélyának felújítására szánt uniós támogatásból. Mivel az ügyészség egy titkos hangfelvételen kívül nem talált elegendő bizonyítékot Vera Jourová ellen, a jogászból lett politikus beperelte a cseh államot. Eredetileg nyolc és fél millió cseh koronára (kb háromszázezer euró) tartott igényt a fogva tartása idején kiesett bevételeire hivatkozva, amiből végül három és fél millió koronát (százhúszezer euró) meg is kapott.
Jourová 33 napot töltött előzetes letartóztatásban, majd a cseh ügyészség 2008 nyarán felmentette arra hivatkozva, hogy nem találtak elegendő bizonyítékot ellene. Jourová megszenvedte az előzetes letartóztatást. Bár nem nyert bizonyítást bűnössége, férje elhagyta. Jól tudja tehát, milyen könnyen tönkre mehet egy ember élete a vádaskodások miatt.
Az EB alelnökeként, vagyis »az uniós alapszerződés értékeinek őrzőjeként« mégsem tartotta vissza semmi attól Jourovát, hogy ítéletet alkosson bírósági eljárás nélkül Magyarországról, a magyar emberek demokratikus lehetőségeiről vagy a magyar miniszterelnökről.”
Vera Jourova esetéről a nagyszerű magyar film, A tanú jut eszembe. Az elítélt gátőrnek, Pelikánnak mondja a börtönőr, miután szabadon engedik: „A gombócot is megzabálta, a bort is megitta, ki sem végzik, dohányt is kap, egy brancs maguk, ne is tagadja.”
Valóban egy brancsba tartozik Vera Jourova, Katarina Barley és Donáth Anna.

E.E.

 

Katarina Barley, az EP dietetikusa. Éheztetéssel gyógyítaná Magyarországot. Vagy Orbán Viktort.

Fotó: AFP