Egy Benke elment, egy másik jött (2018.07.24., 12:50)

Szilárd húga igazolt Egerszegre

 

Utánpótlás válogatott játékossal erősödött a csapat.

 

A PINKK Pécsi 424 csapatától igazolt fiatal játékost a ZTE NKK. Benke Sára révén egy 21 éves, 2-3-as poszton bevethető játékossal erősödött a csapat. Sára egyébként éppen bátyját váltja Egerszegen, aki eddig a ZTE KK-ban szerepelt, s most távozott a csapattól.
- Kaposváron születtem, 14 évesen kerültem Pécsre, ahol a gimnáziumi és egyetemi tanulmányaimat folytattam. A pécsi utánpótlásban játszottam, majd a felnőtt csapathoz kerültem. Hét csodás évet töltöttem Pécsen, amit szeretnék megköszönni az ott dolgozó szakembereknek, rengeteget kaptam, tanultam tőlük! Tavaly nyáron az U20-as csapattal az 5. helyen végeztünk az EB-n, 2015-ben a 3x3 U18-as csapattal EB-selejtezőn vehettem részt. Idén nyáron az Universiade válogatottal voltam egy kisebb összetartson, illetve a 3x3 U23-as csapat munkájához remélhetőleg mihamarabb csatlakozhatok. Mondhatni sportos családunk van, hiszen a bátyám és az öcsém is kosarazik. Nagyon izgatottan várom a következő idényt, sok jót hallottam a csapatról – mutatkozott be lapunknak.
Sára leigazolásáról a jelenleg Minszkben, az U17-es világbajnokságon résztvevő Gáspár Dávid vezetőedző is megosztott néhány gondolatot:
- Újabb fiatal játékossal bővült a keretünk, akire a 2-es, 3-as poszton számítok! Sára nagyon jó munkabírású, szorgalmas játékos, akinek érkezésével teljesnek mondható a keret.Csapatunk augusztus 6-án kezdi meg a felkészülést a következő szezonra, egyelőre csak magyar játékosokkal, majd szeptembertől a légiósokkal kiegészülve. 

Forrás: ZTE NKK