Egerszegi éremeső (2020.03.11.,9:40)

 

Balról dr. Csóra Zsanett, Góczánné Tóth Zsuzsanna és Óházi Júlianna.

 

A Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club sportolói is eljutottak a fedett pályás szezon végére.
Előbb Szűcs Valdó bajnoki címét megvédve került közelebb az olimpiai részvételhez. Majd Muszil Ágnes szerzett meglepetés aranyérmet az ifjúsági OB-n, ahol Pető András egy ezüst- és egy bronzéremmel gazdagodott. A serdülők országos bajnokságán Röszler Dóra emelkedett ki a mezőnyből, s szerzett bajnoki aranyérmet 60 m gáton, de a zalaegerszegiek újonc csapatai is két bronzérmet nyertek.
Az előző hétvégén a fedett pályás szezon utolsó két bajnokságán összesen fél tucat érmet hoztak haza a Zalaszám ZAC legtapasztaltabb példaképei. A két örökifjú hölgy – dr. Csóra Zsanett és Góczánné Tóth Zsuzsanna összesen 5 szenior bajnoki érmet nyert. Zsanett megnyerte a súlylökést, második lett magasugrásban, míg távolugrásban bronzérmet szerzett. Góczánné mindkét rövid távon – 60 m és 200 m ezüstöt gyűjtött be.
A téli dobóbajnokságon a Zalaszám ZAC legifjabb dobó atlétája – Óházi Júlianna – diszkoszvetésben állhatott fel a dobogó harmadik fokára.
– A fedettpályás szezon jól sikerült sportegyesületünk számára. Most már a pálya szezonra koncentrálunk – nyilatkozta Szakály István klubigazgató. – A zalaegerszegi sportbarátok is több hazai versenyen láthatják versenyezni bajnokainkat és bajnokjelöltjeinket.