Egerszegi atléták sikere (2018.07.30., 8:35)

 

Góczánné Tóth Zsuzsanna

 

Pénteken és szombaton a Bp. Honvéd nemzetközi atlétikai versenyén Veiland Violetta, a Zalaszám-ZAC ifjú súlylökő bajnoka magabiztos,jó sorozattal, 15,42 m-es teljesítménnyel aranyérmet nyert! Ugyanebben a versenyszámban Takács Dóra 11,68 m-es dobással 7. lett. Ott Benjamin 1500 m-en egészen jó 3;57,80 perces idővel negyedikként futott át a célsíkon. 800 m-en pedig 1;53,52 perces idővel 6. lett.

***

Hiába a nyári forróság,az atlétikai versenyszezon tovább pörög. Egyetlen korosztály sem engedheti meg magának ebben a sportágban,hogy nyaralni,hűsölni menjen.
Vasárnap Budapesten, az Ikarus Atlétikai Centrumban a szeniorok országos bajnokságát rendezték nagy érdeklődés mellett. Zalaegerszeg kiváló képviselője - Góczánné Tóth Zsuzsa - magától értetődően ott volt a 35 év felettiek nagy megmérettetésén.
A Zalaszám-ZAC kitűnő sprintere a déli kánikulában magabiztosan nyerte meg előbb a 100 m-es síkfutás döntőjét. Öt órával később a 200 m-es síkfutásban is rajthoz állt az örökifjú atlétanő. A pálya szélén az edző-férjnek nem kellett különösebben izgulni,mert Zsuzsa ebben a rövidtávfutó versenyszámban is magabiztos rajt-cél győzelmet aratott.
Szakály István klubmenedzser büszkén mondta,hogy most már minden korosztályban nyertek bajnoki érmet a Zalaszám ZAC atlétái. Különösen elismerésre méltó Góczánné Tóth Zsuzsa teljesítménye,aki nem csak edzőként jeleskedik,hanem ha kell, sportolóként is be tudja mutatni tanítványainak azt,ami a sportág lényege. A rendszeres,kemény munka meghozza a várt sikert.