Egerszegi atléták nemzetközi porondon (2019.10.09., 8:30)

 

Szűcs Valdó (jobbról) továbbjutása öt ezredmásodpercen(!) múlott.

 

Szűcs Valdó öt ezredmásodperccel maradt le a továbbjutásról a 110 m gát előfutamában a nemrég véget ért dohai atlétikai világbajnokságon.
A Zalaszám-Zalaegerszegi AC vb-újonca megnyerte az idén a fedettpályás és a szabadtéri országos bajnokságot is, egyéni csúcsát 13.41 másodpercre javította. Ezzel együtt előfutamában nem számított esélyesnek, mivel hét ellenfele közül négy is jobb idővel rendelkezett, márpedig az elődöntőben futamonként négyen folytathatták, további négy futó pedig idővel juthatott tovább.
Szűcs Valdó a második futamban a négyes pályán jól rajtolt, de az ötödik gátnál hibázott, így hiába hajrázott, 13.60 másodperccel ötödikként ért célba.
„Nem sikerült megvalósítani, amit terveztem, nagyjából semmi nem jött össze” – mondta Szűcs Valdó, aki ekkor még nem tudta, hogy milyen kevesen múlt az elődöntő.
„Jól rajtoltam, elöl voltam, de túl közel kerültem a negyedik gáthoz, így az ötödiket telibe kaptam, akkor elmentek a többiek” – részletezte.
Hozzátette, hogy olimpiai szintet akart futni.
„Jól sikerült a felkészülésem, azt terveztem, hogy 13.40 alá kerülök. Csak magamat hibáztathatom” – jelentette ki.
A helyezéssel továbblépők mellett az első futamból egy, a negyedikből két gátas került idővel a magyar atléta elé. Az ausztrál Nicolas Hough pedig szintén 13.60-at futott. A részletes eredmény 13.592 mp-13.597 mp lett Hough javára Szűcs Valdóval szemben.

*

Ptujban, egy hangulatos szlovén városban rendezték a Szlovénia – Horvátország – Csehország – Szlovákia – Magyarország U16-os nemzetek közötti válogatott atlétikai viadalt. A magyar válogatottban helyet kapott a Zalaszám ZAC versenyzője, Röszler Dóra is.
A 14 éves zalaegerszegi hölgy a számára még szokatlan 100 m-es gátfutásban állt rajthoz. Csiszár Attila tanítványa nem vallott szégyent, hisz 15,09 mp-es egyéni csúcsot futva a 7. helyezést érte el. Az edző és tanítványa a verseny végén együtt örült az egész csapattal, mert a pontversenyben győzött a magyar női válogatott.

 

Röszler Dóra edzőjével, Csiszár Attilával.

 

*

Szombathelyen zárult a Sport XXI korosztály pálya atlétikai versenysorozata 2019-ben. Az esős, hideg, komor őszi időjárásban a Vas és Zala megyei atléta palánták kiváló eredményekkel gazdagították csapataik pontjait. 
A kicsiknél a Zalaszám ZAC első csapata fölényesen minden versenyszámot megnyerve győzedelmeskedett: 1. Zalaszám-ZAC (Nyári Attila, Faluközi Ádám, Tóth Vivien, Nagy Roland, Nagy Dávid, Bella Mátyás, Meretnei Barnabás, Göndics Katinak) 7. helyezési pont,… 3. Zalaszám ZAC II.  (Horváth Lili, Borza Patrik, Börcz Leila, Horváth Lili Jázmin, Németh Izabella, Schüller Zoé, Farkas Máté, Pap Luca) 18. helyezési pont.
Az U13-as csapatok versenyében szoros küzdelemben dőlt el az első hely sorsa ami végül a SZOESE A csapáé lett a Zalaszám-ZAC első csapata ezüstérmet szerzett: 2. Zalaszám ZAC I. (Lákovics Márk, Kis Dávid, Németh Milán, Kell Botond, Major Ágnes, Czigány Emma, Káldi Panna, Gudics Regina) 345 pont.
Ebben a korosztályban még egy 4. és egy 6. helyezést szereztek csapataink. Edzők: Góczánné Tóth Zsuzsanna, Csiszár Attila, Pajor László, Szabó Gábor.

 

A szombathelyi versenyen szerepelt ifjú atléták edzőikkel.