Egerszegen maradt az Euro-Geo Kupa (2019.04.29.,9:55)

Veiland Violetta egyéni rekordja

 

Biztató formában Veiland Violetta.

 

Magyarország dobó atléta válogatottja Montenegróban edzőtáborozik. A szakvezetés döntése értelmében a kemény napi két edzés mellett részt vett a csapat a Drazsevinában megrendezett nemzetközi idénynyitó versenyen.
Örvendetes hír, hogy a Zalaszám-ZAC olimpiai kerettag üdvöskéje - Veiland Violetta - súlylökésben remek 15,91 m-es egyéni csúccsal kezdte az idei versenyszezont.
Violetta ezzel a teljesítménnyel második helyezést ért el a világbajnok Márton Anita mögött!

*

Szombaton délután nyolc sportegyesület 300 résztvevőjével rendezte meg a Zalaszám-ZAC a hagyományos Zalaegerszeg nyílt bajnokságát, az Euro-Geo Kupát. Az idénynyitó versennyel emlékeztek meg egyúttal Németh Istvánról, a sportegyesület néhai élvonalbeli középtávfutójáról és későbbi szponzoráról.
A szép számú közönség örülhetett a fiatalok nagy versenyzési kedvének és több kiváló teljesítménynek.

 

Nagy Pálma                                  Dienes Mátyás


Zalaegerszegen már régen futottak 100 m-en 10,5 mp-et. Nos, ezt most Dienes Mátyás, a Zalaszám-ZAC ifi EB-helyezett rövidtávfutója megtette. Ezzel a teljesítménnyel övé lett a legjobb teljesítményt nyújtó férfi atlétának járó Németh István serleg. A hölgyeknél szintén a Zalaszám-ZAC junior válogatott sprintere - Nagy Pálma - vihette haza a serleget. Az ő teljesítménye 100 m-en 12,2 mp volt.
A legtöbb győzelmet a Zalaszám-ZAC csapata érte el, így a sportegyesület vezetőedzője - Kámán Ferenc - vehette át a fődíjat, az Euro-Geo Kupát.