Egerszeg legjobb atlétái (2019.01.02., 8:30)

 

Balról Veiland Violetta, Kámán Vilmos ZAC-elnök, Szűcs Valdó, Szakály István, Kámán Bálint, Kámán Ferenc, Bognár Szabolcs.

 

A hagyományoknak megfelelően idén is a Szakály István Sport Alapítvány támogatásával, szakemberek szavazatai alapján választotta meg a kuratórium az év legjobb zalaegerszegi felnőtt női és férfi atlétáját. A díj elnyerésénél az abszolút legjobb teljesítmény, a nemzetközi szereplés és az országos bajnoki érmes helyezések számítottak.
Szakály István kuratóriumi elnök köszöntötte a Magyar Atlétikai Szövetség nemrég megválasztott szakmai igazgatóját, Kámán Bálintot. Aki nem más, mint a Zalaszám-ZAC vezetőedzőjének a fia, a zalaegerszegiek egykori ifjúsági válogatottja. A szövetségi kapitány kijelentette, hogy örömmel adta át a díjakat két fejlődőképes zalaegerszegi fiatalnak.
Veiland Violetta a világbajnok Márton Anita mögött lett kétszer is ezüstérmes a felnőtt OB-n súlylökésben, s még csak 22 éves! A felnőtt Dobó Európa Kupán 9. lett. Itthon pedig minden korosztályos versenyt megnyert Bognár Szabolcs edző tanítványa.
Szűcs Valdó, a Zalaszám-ZAC klasszis gátfutója a VB bronzérmes Baji Balázs mögött lett ezüstérmes a felnőtt OB-n, mint ahogy Angliában az egyetemi bajnokságon 110 m gáton. Edzője, Kámán Ferenc is dicséretét kapott.
A kuratórium tagja és a Zalaszám-ZAC elnöke ajándékokkal kedveskedett Zalaegerszeg legjobb atlétáinak. Az ünnepséget követő kötetlen beszélgetésen szóba kerültek a jövő évi nem kis tervek.