Döntő Fidesz-KDNP többség a testületben (2019.10.28., 9:15)

Megalakult Zalaegerszeg új közgyűlése

 

Az alpolgármesterek eskütétele. Balról dr. Vadvári Tibor, Bali Zoltán, Gecse Péter, valamint Balaicz Zoltán polgármester.

 

Október 25-én, pénteken a Városi Díszteremben tartotta alakuló közgyűlését Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Képviselő-testülete.
Dr. Pápai Ferenc, a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatta a képviselőket és a meghívottakat a végleges választási eredményekről.
A testület tagjai lettek:
Fidesz-KDNP: Domján István, Németh Gábor, dr. Káldi Dávid, Böjte Sándor Zsolt, Gecse Péter, Bali Zoltán, Szilasi Gábor, Makovecz Tamás, Galbavy Zoltán, Bognár Ákos, Orosz Ferencné, Herkliné Ebedli Gyöngyi (egyéni választókerületi győztesek).
Kompenzációs listáról: Benke Richárd, Góra Balázs, Keresztes Csaba (Tiéd a Város Egyesület – DK, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum), Kiss Ferenc (Mi Hazánk), dr. Kocsis Gyula (EZE).
A beszámolót követően Balaicz Zoltán polgármester és a képviselők letették az esküt, majd megválasztották az alpolgármestereket, Gecse Pétert, Bali Zoltánt és dr. Vadvári Tibort. A nyugdíjba vonuló Tolvaj Márta eddigi alpolgármester a társadalmi kapcsolattartásban, szociális ügyekben továbbra is a polgármester tanácsadója lesz.
Megalakultak a szakmai bizottságok, döntöttek személyi ügyekről.
A polgármesteri program sarokköve a Zalaegerszeg 2030 című szakmai program, amely megvalósítható célokat tűzött ki.
– Közös cél a város alázatos szolgálata. Az igazi érték a városépítő közösségünkben rejlik, amely képes közös célokat megfogalmazni – erről Balaicz Zoltán újraválasztott polgármester beszélt. – A jövőnek sok neve van, a gyenge úgy hívja elérhetetlen, a gyáva úgy, hogy ismeretlen, a bátor lehetőségnek nevezi. Legyünk hát mi is bátrak és valósítsuk meg közös célunkat, Zalaegerszeget, azt a várost, ahol mindenki megtalálja a jövőjét. A közös munka, az összefogás jegyében kérem a támogatásukat és a bizalmukat – fejezte be programismertetőjét Balaicz Zoltán.
Az ellenzéki képviselők, Keresztes Csaba (Tiéd a Város Egyesület), Kiss Ferenc (Mi Hazánk) és dr. Kocsis Gyula (EZE) hozzászólásukban elmondták, hogy a kitűzött célokat támogatják, de nem kritika és változtatási igény nélkül.
A közgyűlésben a Fidesz-KDNP frakciócsoportot dr. Káldi Dávid, a Tiéd a Város Egyesület frakcióját Keresztes Csaba vezeti.

 

Az új testület (a fotó rákattintva nagyítható).