Dajkamese bölcsődékről (2019.03.19., 8:25)

 

A tízszeres növekedés sem tetszik a cikk szerzőjének.

Fotó: kormány.hu

 

Egy bizonyos Bucsky Péter nevezetű billentyűnyomkodó azt írta minap a G7.hu-n, hogy százezer ember nem tud dolgozni, mert nincs elég bölcsőde. Természetesen ezért (is) az Orbán-kormány, a Fidesz a hibás.
Nincs sok értelme Bucsky Péterrel vitatkozni, egyszerűbb és célravezetőbb, ha a számokkal foglalkozunk. Lehet, hogy ezt megtette a G7.hu munkatársa is, de vagy megoldhatatlan feladatot jelentett számára az egyszerű összeadás, kivonás, százalékszámítás, vagy nem is törődött a tényekkel. Pedig azok makacs dolgok.
2002-től 2010-ig (Medgyessy-, Gyurcsány-, Gyurcsány-, Bajnai-kormány) mintegy 2600-al nőtt a bölcsődei helyek száma. 2010-től 2019 elejéig (az Orbán-kormányok időszaka alatt) „csupán” 24 ezerrel.
Ebből is látszik, hogy Orbánék 2010 óta a bölcsődei férőhelyeket is ellopták, mert csak közel tízszer több létesült, mint a korábbi, szocialista-liberális kormányok hasonló ideig tartó regnálása alatt.
Sőt, még azt az égbekiáltó bűnt is elkövették, hogy a korábbi 90 százalékról majdnem 100 százalékosra nőtt a szakképzett gondozónők aránya, a fizetések emelkedéséről nem is beszélve.
Péter, Péter! Nagy ostobaságot írtál. Megbuktál, s nem csak számtanból…

E.E.