Csiki Szilárd és a gumi óvszer (2021.02.02., 8:30)

 

Csiki Szilárd, a pusztaszabolcsi „születésszabályzó”…

 

Saját közösségi oldalán jelentette be Pusztaszabolcs alpolgármestere, hogy lemond. Csiki Szilárd azért került bajba, mert korábban egy Szűz Máriát ábrázoló kép alá tett minősíthetetlen hozzászólást.
Íme az alpolgármesteri közlemény: 
„Tisztelt Pusztaszabolcsiak! Mérlegelve az összes körülményt, az elmúlt napok eseményei után arra jutottam, hogy lemondok városvezetői pozíciómról, ezt a tegnapi napon a polgármester asszonnyal közöltem is. A támadások engem nem törtek meg, ám a családom nyugalma mindennél fontosabb, őket nem hagyom bántani. Azoknak pedig, akik az elmúlt napokban szinte egy emberként, bármilyen formában támogatásukat fejezték ki, köszönöm megértésüket és bizalmukat! Engem eddig az vezérelt, hogy a városért dolgozzak, de helyi szintre is elért a politika mocska, amihez nem vagyok hajlandó asszisztálni. Városunk vezetetésnek sok sikert kívánok a munkájukhoz, ezen ellenséges környezet körülményei között is.”
Mint ismeretes, Csiki Szilárd volt alpolgármester egy gumi óvszert tartó kéz képe mellé a gyermek Jézust kezében tartó Szűz Máriát ábrázoló kép alá ízléstelen, kereszténygyalázó hozzászólást tett, a következőképpen: Ez kellett volna anno Máriának, és akkor nem kellett volna kitalálni egy egész vallást egy félre... miatt.

*  *  *

Derék legény ez a Csiki Szilárd! Ám ha annyira kemény fickó, mutassa is meg. Zarándokoljon el Mekkába, az iszlám szent városába és tartson előadást az összegyűlt híveknek. Mondjuk arról, hogy Mohamed apja, Abdallah, ha gumi óvszert használ, Amina, a felesége nem lesz várandós a későbbi prófétával, s nem kell kitalálni az iszlám vallást. Ha lesz ehhez bátorsága Csiki barátunknak, akkor nem az alpolgármesterségről kellene lemondania, hanem… az életéről.
Persze ez az ocsmány helyzet most nem lenne, ha Csiki Szilárd édesapja nem felejt el gumi óvszert használni egykor…

E.E.