Budapestet nem csak a vírus sújtja (2020.04.15., 8:15)

 

Autóbusz szállítja a betegeket a Pesti úti idősek otthonából.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere mindent hárít (vajon milyen focikapus lenne?). Az általa vezetett önkormányzat fenntartásában lévő Pesti úti idősek otthonában történt tömeges vírusfertőzéshez (több halottal) természetesen semmi köze.
A kormány a hibás, főként Orbán Viktor miniszterelnök, no meg a vírus. Esetleg a búbánat...
Karácsony politikai (sőt emberi) tulajdonsága jól tetten érhető ebben a válságos helyzetben. Ha gond van, akkor a kormánynak kutya kötelessége a segítség, ha az érdeke viszont úgy kívánja, akkor a másik verziót fújja: a kormány ne szóljon bele az önkormányzatok dolgába!
Magyarország talán legnagyobb politikai kaméleonja (Lehet Más a Politika, Párbeszéd Magyarországért, Együtt-PM, Párbeszéd Magyarországért, Párbeszéd-MSZP, valószínűleg bővül a lista) még bádog toronydísznek is gyenge, hiszen annyira ostoba szélkakas, hogyha keletről fúj a szél, nyugatról mutatja. A Károli Gáspár Református Egyetemet hamar otthagyta – ez javára írható –, rájöhetett, hogy abban a világban minden leírt és kimondott szónak súlya van. Számonkérhetően...
Megélhetési politikusként más helyzet. Itt lehet ígérgetni, az ígéreteket nem betartani, a felelősséget másra hárítani, az embereket becsapni.
Budapestet nem csak a vírus sújtja, hanem egy jellemhibás, tehetségtelen, tehetetlen vezető és társai is.

E.E.