Bronzérem az OB-n (2018.03.09., 8:40)

 

Ágoston Zsombor és edzője, Csiszár Attila.

 

A hét végén újra a 13-15 évesek töltötték meg Budapest legnagyobb atlétikai csarnokát. A tét nem más volt, mint eldönteni, hogy ki a legjobb serdülő korú atléta a négy- és ötpróba versenyszámaiban. A Zalaszám ZAC fiataljai nagyot küzdöttek a két nap alatt.
Az első versenynapon Röszler Dóra remekül kezdett, 3. lett gátfutásban, de a súlylökés és a távolugrás után is őrizte dobogós helyét. Sajnos magasugrásban rontott, ám 1908 pontos teljesítménnyel az értékes 5. helyezése is elismerésre méltó.
A Zalaszám ZAC újdonsült reménysége lett Ágoston Zsombor.  Csiszár Attila edző tanítványa jól felkészült mind a négy próbára. 60 m gáton 9,89 mp-es idővel 2., súlylökésben 8,35 m-rel 3., távolugrásban 485 cm-rel a 2. legjobb teljesítményt nyújtotta. Neki is a magasugrás sikerült kevésbé (139 cm), de a dobogós helyezése nem került veszélybe. Ágoston Zsombor 1613 pontos teljesítménnyel értékes bronzérmet nyert az OB-n.
Említésre méltó, hogy az ötpróba közben Makovecz Virág távolugrásban 476 cm-es ugrással a második legjobb eredményt érte el a mezőnyben.

***

A Zalaszám ZAC fekvenyomói Tápiószelén versenyeztek a fekvenyomó magyar bajnokságon. Örömteli, hogy Borbély Helén a felnőtt nők 47 kg-os súlycsoportjában megnyerte a versenyt 45 kg-os nyomással. Sajnos Waller Péter apró technikai hibák miatt nem tudott eredményes gyakorlatot produkálni, pedig könnyed kísérletei voltak a kezdő 150 kg-on.