Bombaigazolás Zalaegerszegen (2019.08.22., 12:15)

Stieber Zoltán a ZTE-ben folytatja

 

Stieber Zoltán Végh Gábor elnökkel és Sallói István sportigazgatóval.

Fotó: Bertalan Ádám

 

Nagy nemzetközi rutinnal rendelkező magyar válogatott támadó középpályást igazolt a ZTE FC – jelentették be a ma reggel tartott sajtótájékoztatón.
Stieber Zoltán személyében nagyon komoly erősítést jelentő, válogatott játékossal erősítették meg a keretet. A legutóbb a washingtoni D.C. Unitedet erősítő, sárvári születésű játékosnak a ZTE az első magyarországi profi klubja, korábban légiósként az Aston Villában, a Yeovil Townban, a Koblenzben, az Aachenben, a Mainzban, a Greuther Fürthben, a Hamburgban, a Nürnbergben és a Kaiserslauternben is futballozott.
Pályára lépett az U19-es, U20-as és U21-es, valamint a felnőtt válogatottban is, eddig 26-szor ölthette magára a felnőtt válogatott címeres mezét, ezeken három gólt szerzett. Ezek közül kettő nagyon emlékezetes: a Finnországban lőtt, 1-0-ás győzelmet érő gólja igen fontos volt az Eb-kijutáshoz, majd Franciaországban az osztrákok elleni 2-0-ás siker alkalmával ő lőtte a mieink második gólját.

 

Stieber gólöröme az Európa-bajnokságon.

Fotó: MTI

 

Pályafutása során szerepelt és gólokat is szerzett a német és az amerikai első osztályban, komoly nemzetközi rutinnal rendelkezik tehát a legújabb erősítés, aki a támadósor bal, illetve jobb oldalán érzi legjobban magát. Szerződése Zalaegerszegen 1 évre szól.
Magyarország egyik legjobb támadó középpályását maratoni, kéthónapos tárgyalássorozat végén sikerült megszerezni. Személyében olyan kreatív futballista csatlakozik a kerethez, akinek szenzációs szabadrúgásai és utolsó passzai vannak, s ez nagy erőssége lehet a csapat számára. Stieber értékét a mértékadó Transfermarkt 500 ezer euróra becsüli, s ezzel ő a  keret legértékesebb játékosa. (Forrás: zte.hu)